bokrecensioner boktips

Skrivet i eld

Författare: Simon Beckett
Genre: Roman
ISBN: 9185283525


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Rättsantropolog David Hunter får i uppdrag att undersöka en kropp på den isolerade ön Runa i Yttre Hebriderna utanför Skottlands västkust. Liket påträffas i en enslig stuga och är svårt sönderbränt.

Det mesta lutar åt att det är mord, och med tanke på hur isolerad ön är, är sannolikheten hög att mördaren fort farande finns kvar i omgivningarna.

Hunter känner sig ständigt bevakad och han vet inte vad han ska tro om ortsbefolkningen. I takt med att ett otäckt oväder drar sig allt närmare, isoleras ön. Stämningen blir allt obehagligare. Det dröjer inte länge förrän ännu ett mord sker ?

Medelbetyg: 4 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Skrivet i eld :
2008-01-22 07:45
En död människa påträffas i en lada på den lilla ön Runa i Yttre Hebriderna. Rättsantropologen David Hunter lämnar fastlandet och en trumpen flickvän och beger sig till ön för att titta på kroppen.

På den lilla ön får vi träffa lite säregna öbor.

Samtidigt som David upptäcker att den döda kroppen är resultatet av ett mord bryter en storm lös och kapar alla förbindelser med fastlandet inkl. telelinjer. David är fast på ön tillsammans med öborna varav en är en mördare.

Scenariot med den isolerade ön är lockande men tyvärr kom inte den kusliga känslan fram riktigt i boken. Varför vet jag inte.

Slutet på boken kommer i en rasande fart och det är rena ketchupeffekten. Slutet är bra och oväntat. Man vill onekligen läsa en fortsättning.
Betyg 4
2009-05-21 11:43
Den här boken är i samma klass som Becketts första bok, Dödens kemi. Han är duktig på att beskriva personer och miljöer. Därför blir det också intressant att se hans persongalleri i böckerna. Återigen på en liten plats där alla känner alla och återigen blir det ett oväntat slut. Helt klart läsvärd!
Betyg 4
2009-06-20 17:24
Skrivet i Eld är en bok som fängslar från början till slut. Författarens förmåga att beskriva människor på ett målande sätt gör att boken aldrig känns seg utan drivs ständigt framåt med ett flertal händelser som sätter allting på sin spets. Lukten av bränt följer läsaren som en röd tråd och författarens sätt att stegra spänningen gör att läsaren får en chans att själv tänka ut möjliga scenarior. Mycket välskriven och rekommenderas starkt.
Betyg 5
2009-07-21 21:50
Lite annorlunda deckare i och med att det inte är en polis som är "jag", utan en rättsantropolog. Hisotrien är bra, full av lite oväntade vändningar och slutet överraskar, även om jag personligen tycker att det är lite väl fantasifullt. Men en bra deckare, som är svår att lägga från sig i hängmattan.
Betyg 4
2009-12-31 00:21
En riktigt välskriven och spännande deckare. Oförutsägbart och härligt slut till på köpet, helt i min smak. Läs den, och njut.
Betyg 4
2010-10-04 11:53
Skitbra och spännande bok. Händer saker hela tiden. Slutet och upplösningen är oförutsägbar in i det sista.
En riktig cliffhanger i sluten!!! Ska idag ge mig på Dödens Viskningar
Betyg 5
2012-03-25 23:06
Tidsenlig deckare som följer mallen. Rent tekniskt är det välgjort men genren är kolossalt utsliten. Skall man sticka ut med en brittisk rättsmedicinare måste man ta ut svängarna ordentligt.

Det börjar lovande. Skrivstilen känns uppfriskande med rak klarsyn och träffsäkra metaforer men det som i första halvan är mystiskt och spännande blir i andra halvan klichéartat och tillkrånglat.

Det är bra, men det finns mycket som är ännu bättre.
Betyg 3
2016-03-05 17:02
Det här var ganska bra men jag tyckte bättre om författarens första bok. Upplägget om att en mördare går lös på en ö utan yttre förbindelser kändes något ansträngt. Det var bitvis lite segt och rörigt. Slutet var dock bra och överraskande, med en häftig cliffhanger som avrundning. Det blir en stark trea.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Skrivet i eld
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
På egna ben
 S. OFlanagan
Eldsjäl
 A. Åhman
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund