bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Dödens kemi
Dödens viskningar
Från andra sidan graven
Gården
Whispers of the Dead
Liknande böcker:
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Under floden
 S. Nordstrand
Makten
 N. Alderman
Allt utom det
 H. Busch
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSkrivet i eld

 
Författare: Simon Beckett
Genre: Roman
ISBN: 9185283525
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Rättsantropolog David Hunter får i uppdrag att undersöka en kropp på den isolerade ön Runa i Yttre Hebriderna utanför Skottlands västkust. Liket påträffas i en enslig stuga och är svårt sönderbränt.

Det mesta lutar åt att det är mord, och med tanke på hur isolerad ön är, är sannolikheten hög att mördaren fort farande finns kvar i omgivningarna.

Hunter känner sig ständigt bevakad och han vet inte vad han ska tro om ortsbefolkningen. I takt med att ett otäckt oväder drar sig allt närmare, isoleras ön. Stämningen blir allt obehagligare. Det dröjer inte länge förrän ännu ett mord sker ?


Medelbetyg: 4 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Skrivet i eld :


Rosa 2008-01-22 07:45
En död människa påträffas i en lada på den lilla ön Runa i Yttre Hebriderna. Rättsantropologen David Hunter lämnar fastlandet och en trumpen flickvän och beger sig till ön för att titta på kroppen.

På den lilla ön får vi träffa lite säregna öbor.

Samtidigt som David upptäcker att den döda kroppen är resultatet av ett mord bryter en storm lös och kapar alla förbindelser med fastlandet inkl. telelinjer. David är fast på ön tillsammans med öborna varav en är en mördare.

Scenariot med den isolerade ön är lockande men tyvärr kom inte den kusliga känslan fram riktigt i boken. Varför vet jag inte.

Slutet på boken kommer i en rasande fart och det är rena ketchupeffekten. Slutet är bra och oväntat. Man vill onekligen läsa en fortsättning.
Betyg 4

tetris 2009-05-21 11:43
Den här boken är i samma klass som Becketts första bok, Dödens kemi. Han är duktig på att beskriva personer och miljöer. Därför blir det också intressant att se hans persongalleri i böckerna. Återigen på en liten plats där alla känner alla och återigen blir det ett oväntat slut. Helt klart läsvärd!
Betyg 4

hemlunda2000 2009-06-20 17:24
Skrivet i Eld är en bok som fängslar från början till slut. Författarens förmåga att beskriva människor på ett målande sätt gör att boken aldrig känns seg utan drivs ständigt framåt med ett flertal händelser som sätter allting på sin spets. Lukten av bränt följer läsaren som en röd tråd och författarens sätt att stegra spänningen gör att läsaren får en chans att själv tänka ut möjliga scenarior. Mycket välskriven och rekommenderas starkt.
Betyg 5

toresan 2009-07-21 21:50
Lite annorlunda deckare i och med att det inte är en polis som är "jag", utan en rättsantropolog. Hisotrien är bra, full av lite oväntade vändningar och slutet överraskar, även om jag personligen tycker att det är lite väl fantasifullt. Men en bra deckare, som är svår att lägga från sig i hängmattan.
Betyg 4

h. 2009-12-31 00:21
En riktigt välskriven och spännande deckare. Oförutsägbart och härligt slut till på köpet, helt i min smak. Läs den, och njut.
Betyg 4

mira81 2010-10-04 11:53
Skitbra och spännande bok. Händer saker hela tiden. Slutet och upplösningen är oförutsägbar in i det sista.
En riktig cliffhanger i sluten!!! Ska idag ge mig på Dödens Viskningar
Betyg 5

Spaniard 2012-03-25 23:06
Tidsenlig deckare som följer mallen. Rent tekniskt är det välgjort men genren är kolossalt utsliten. Skall man sticka ut med en brittisk rättsmedicinare måste man ta ut svängarna ordentligt.

Det börjar lovande. Skrivstilen känns uppfriskande med rak klarsyn och träffsäkra metaforer men det som i första halvan är mystiskt och spännande blir i andra halvan klichéartat och tillkrånglat.

Det är bra, men det finns mycket som är ännu bättre.
Betyg 3

hencka 2016-03-05 17:02
Det här var ganska bra men jag tyckte bättre om författarens första bok. Upplägget om att en mördare går lös på en ö utan yttre förbindelser kändes något ansträngt. Det var bitvis lite segt och rörigt. Slutet var dock bra och överraskande, med en häftig cliffhanger som avrundning. Det blir en stark trea.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Skrivet i eld


  Köp boken som film på cdon: