bokrecensioner boktips

Dödens kemi

Författare: Simon Beckett
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
ISBN: 9185283320


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

David Hunter var en gång i tiden en av landets mest framstående rättsantropologer, men en personlig tragedi satte stoppför hans karriär. Nu lever han ett lugnt och tillbakadraget liv som läkare i en liten by i Norfolk utan en tanke på attåteruppta sitt forna yrke.
När de svårt stympade liken av två unga kvinnor hittas vänder sig den lokala polisen till Hunter för att få hjälp. Motvilligt låter han sig övertalas och snart har han dragits in i en fullkomlig mardröm av rädsla, desperation och ond bråd död. För att få stopp en brutal och hänsynslös mördare måste han uppbringa all sin kunskap. Men han är inte beredd på det höga pris han tvingas betala - eller de fruktansvärda följder som ett enda litet misstag kommer att leda till!
Medelbetyg: 4,09 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dödens kemi :
2008-07-28 15:07
Före detta rättsantropologen David Hunter drabbas av en personlig tragedi och flyttar till en liten engelsk by för att arbeta som läkare. Två kvinnolik hittas och David blir övertalad av byns polis att hjälpa till med utredningen.

En mycket trevlig överraskning, den här boken. Är skriven i jag-form, vilket jag gillar och ger en mer personlig prägel. Huvudpersonen är sympatisk och handlingen är spännande. Mysig engelsk by-känsla.
Betyg 5
2008-08-10 22:43
roligt med denna boken är att man får följa den från en rättsläkares synvinkel, vilket stundtals blir riktigt obehagligt och detaljerat. spännande och lite udda bok!
Betyg 4
2008-12-28 21:54
Jag trodde inte alls på den här boken innan. Lånade den av en bekant på vinst och förlust. Jag är glad att jag har läst den. Boken känns annorlunda jämfört med andra deckare och jag gillar hur Beckett skriver. Nästa bok tack.....
Betyg 4
2009-03-21 09:34
Lite förutsägbar men det hade något som jag gillade.
Betyg 4
2009-05-13 22:39
say heey! som jag tycker om den här boken... såå ledsen att jag läst ut den. något litet saknas för att det ska bli en femma.
Betyg 4
2009-06-20 17:29
Intressant och spännade på så vis att läsaren får följa en rättantropologs arbete, men också därför att författaren lyckas fängsla sina läsare med ständigt ouppklarade händelser. Detta är en bok som trollbinder läsaren och ger mersmak för mer. David Hunter är en karaktär med själ och hjärta och det är intressant att se hur han lyckas arbete med fallen i den lilla byn även om han inte är accepterad. Slutet är oväntat men spännande. Mycket läsvärd!
Betyg 5
2009-07-23 15:31
Ingenting går upp mot en bra brittisk deckare! Och den här är verkligen bra, skriven på alla genrens regler. Jag kunde inte sluta läsa.
Betyg 4
2010-09-30 19:15
Jag tyckte denna bok var väldigt bra och annorlunda. Håller på att läsa andra boken i serien: Skrivet i eld. Efter det ger jag mig direkt på den tredje boken!
Betyg 4
2014-05-13 19:37
Detta var en trevlig bekantskap att göra både med författaren Beckett och boken i sig.

Trevliga miljöer, intressant karaktär i form av David Hunter och massor av spänning i slutet.
Betyg 4
2015-08-24 18:02
Simon Beckett kör med säkra kort. Mord i engelsk glesbygd berättat ur en rättsmedicinares perspektiv. Hur eller hur så är det bra. Han följer slaviskt den moderna mallen med villospår och tvära kast men tempot är perfekt och spänningsnivån hög.

Det är otäckt, skarpt och välbalanserat. Och så är det sådär förutsägbart oförutsägbart som de flesta vill ha det. En stjärna i kanten för den vakna beskrivningen av samhällsdynamiken i en småstad när allvarliga saker händer.

Stabil deckare.
Betyg 3
2016-02-21 18:31
Min första Simon Beckett deckare. Det här var riktigt bra trots att den här genren är något utsliten. Utmärkta persongestaltningar och bra flyt med stegrande spänning. Fick mersmak för författaren och skall ta mig an nästa bok i serien.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Dödens kemi
Liknande böcker:
Oskuldens lag
 M. Connelly
Även vilda hundar
 I. Rankin
knutar och kors
 I. Rankin
Spader dam
 M. Davy
Den andra systern
 P. Mohlin
En eld i natten
 M. Connelly
Satans sommar
 K. Faber
Trettio dagars mörker
 J. Lund Madsen
Myrens hemlighet
 S. Stark