bokrecensioner boktips

Tintin i Tibet

Originaltitel: Tintin au Tibet
Författare: Hergé
Genre: Seriealbum
Ämnesord: religion, spänning, äventyr, Tintin
Utgivningsår: 1960
ISBN: 9789175153339


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tintin, Milou och kapten Haddock reser till Tibet för att leta efter den unge Tchang Tchong-Jen som man tror har omkommit i en flygplansolycka. Tintin är dock övertygad om att Tchang lever. Hans starka vänskap med den unge kinesen driver honom att trotsa de högsta berg och den strängaste kyla för att rädda Tchang, men det finns andra faror i bergen också ... Tintin i Tibet är ett verkligt mästerverk och Hergés mest personliga album.
Medelbetyg: 3,36 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tintin i Tibet :
2008-01-24 00:39
Kan bara instämma i ovanstående.
Chang var förövrigt en kines som "Herge" träffat i sin ungdom i Kina och med hjälp av massmedia fick träffa igen som vuxen.
Betyg 4
2010-07-27 10:45
den va bra. för att Tintin hittade Tchang
Betyg 5
2011-12-18 15:54
En bra story där Tintin träffar Snömannen.
Betyg 3
2013-09-19 10:32
Bra
Betyg 4
2020-07-22 12:43
Utan tvekan det sämsta Tintin-äventyret hittills. Haddocks svada bjuder på vissa underhållande skratt från mig. Bortsett från det var hela det här avsnittet något av en gäspning från mig.
Slutbetyg, en stark 2:a!
Betyg 2
2020-07-22 18:35
Ett album med fokus på vänskap. Vad och hur mycket är vi beredda att göra för en vän? Det radas upp exempel. Inga spoilers. Men nya vännen Tharkey är viktigt exempel. De verkliga fansen av Tintin brukar hålla detta eller Castafiores juveler som det främsta albumet. Jag tycker att båda är bland de bästa utan att något av dem är bäst. Bildsekvensen där Kapten Haddock lär de tibetanska barnen att göra grimaser är genialisk.
Betyg 4
2021-11-05 13:01
Tintin är säker på att hans vän Tchang har överlevt flygolyckan i Nepal. Han har sett och hört honom ropa hans namn i en dröm. Och nu tänker han resa dit för att söka rätt på honom. Kapten Haddock tycker att det är vansinne. Och så tycker också alla de människor Tintin möter under resans gång. Det är ett äventyr som bitvis bjuder på spänning - bitvis bjuder på trista passager och där Tintins skapare lyckats få med den beryktade snömannen i handlingen. En figur som till det yttre påminner lite om den jättegorilla Tintin mötte i albumet "Den svarta ön".
Betyg 3
2021-11-06 22:54
Tintin befinner sig tillsammans med kapten Haddock och professor Kalkyl på semester i de franska Alperna. På hotellet läser han en tidningsartikel om ett störtat flygplan över Tibet. Under ett parti schack slumrar Tintin till och drömmer om sin gode vän Tchang som är i fara och behöver hjälp.

Tintin reser till Tibet tillsammans med kapten Haddock. Väl framme i Nepal tar sig Tintin och Haddock med hjälp av en sherpa, Tharkey, till flygplansvraket i de snötäckta delarna av Tibet. I en grotta finner Tintin rester efter en måltid och Tchangs namn inristat i bergväggen. På en klippavsats ser Tintin en gul halsduk. Mot Sherpans inrådan klättrar Tintin och kapten Haddock dit upp. De kommer så småningom till ett lamakloster och till slut finn de Tchang i en grotta. De finner även snömannen.

En bra handling som känns något trist.
Betyg 3
2021-11-11 20:58
Hur mycket kan en människa egentligen göra för en vän? Tintin har genom en dröm sett sin vän Tchang. Han har överlevt en flygolycka, men behöver hjälp. Därför reser Tintin till Nepal för att söka rätt på honom, även om det kan bli hans sista resa. Just Tintins sätt att hantera en sådan sak väcker beundran hos mig. Tintins skapare Hergé är här i sin allra högsta form och där Kapten Haddock i sin tur bjuder på en och annan lustighet mitt i allt detta dramatiska.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tintin i Tibet
Liknande böcker:
Vercingetorix dotter
 D. Conrad
En cowboy i Paris
 . Achdé
Vätterns fasa
 C. Jonsson
Caesars papyrus
 D. Conrad
Caesars lagerkrans
 R. Goscinny
Helvetets portar
 J. Martin