bokrecensioner boktips

Enhörningens hemlighet

Originaltitel: Le Secret de la Licorne
Författare: Hergé
Genre: Seriealbum
Ämnesord: humor, historia, kultur, spänning, vetenskap, äventyr, Tintin
Utgivningsår: 1943
ISBN: 9789175151847


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tre små fartygsmodeller, en epidemi av fickstölder, mystiska antikvitetshandlare, ett märkligt slott som ruvar på en hemlighet ... När kapten Haddock berättar om sin legendariske förfader, herr Francois de Hadoque, faller bitarna på plats. Och det visar sig att Tintin och Milou är en sagolik sjörövarskatt på spåren. I ''Enhörningens hemlighet'' inleds en fantastisk skattjakt med tre parallella historier som skickligt vävts samman och som avslutas i nästföljande album ''Rackham den rödes skatt''.
Medelbetyg: 4,44 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Enhörningens hemlighet :
2007-01-30 23:14
Den här klassikern och dess fortsättning: Rackham den Rödes skatt utkom på franska redan innan regalskeppet Vasa bärgades (en bärgning som föregicks och skedde under massor av intriger och rackarspel, den oxå!). Korts sagt: Tre fartygsmodeller och Kapten Haddock läser sin förfaders (kapten Hadoque) anteckningar, ett gäng skurkar och en döv professor (som förövrigt hade den berömde vetenskapsmannen Auguste Piccard (http://en.wikipedia.org/wiki/Auguste_Piccard) som förebild.
En rafflande historia som utspelar sig delvis i två tidsplan: nutid och 1600-talet.
Jag är inbiten fartygsnörd och jag har knappt hittat något fel i Hergès detaljerade avbildningar av skeppet Enhörningen. Vilket för mig bekräftar myten om Hergès nogrannhet! Tecknarens förebild är förövrigt även här en kändis, det berömda franska skeppet Soleil Royal - men det är en helt annan historia. Handlingen pågår i bästa Hergè-stil: slapstick och äventyr.
Betyg 5
2008-12-05 04:40
Personlig favorit, tillsammans med "Rackham den Rödes skatt".
Betyg 5
2010-07-27 10:52
när dupontarna blir bestulna
Betyg 5
2011-11-30 22:33
Många ungdomsböcker börjar med en skattjakt. Så även denna. Här är det tre fartygsmodeller och jakten på en notorisk ficktjuv samt ett märkligt slott som ruvar på en hemlighet, som iscensätter det hela. Vi får bland annat följa kapten Haddocks anfader riddare Francois berättelse om sjörövarkaptenen Rackham den Rödes skatt. Det här absolut det bästa albumet med Tintin. Jag ser fram emot att se Steven Spielbergs filmatisering av boken.
Betyg 5
2011-12-18 15:47
En av de bättre i Tintin serien. Spännande och roligt album.
Betyg 4
2013-08-13 16:25
Super bra för min 9 åriga son som semester läsning.
Betyg 4
2020-07-16 11:56
Nu börjar det likna något. Det här äventyret var mycket engagerande. Haddock spelar en stor roll i mysteriet och det gör även DuPontarna och som oftast är Milou en större hundhjälte än vad Hergé lät avteckna honom som. Ett mycket underhållande avsnitt.
Slutbetyg, en stark 4:a!
Betyg 4
2020-07-23 00:05
Realism och fantasi. Om man kan bortse ifrån att piraterna angriper ett militärt fartyg med vad som borde vara fler än hundra musketörer ombord. Så är detta ett mycket välgjort och spännande album. Det går att upptäcka många finesser i bildrutorna. Efter min egen favorit Tintin i Amerika håller jag detta som det näst bästa Tintinäventyret.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Enhörningens hemlighet
Liknande böcker:
Trollkarlarnas natt
 A. Maury
Korpens brödraskap
 A. Maury
Den stora bataljen
 L. Salvérius
Vercingetorix dotter
 D. Conrad
En cowboy i Paris
 . Achdé
Slaget vid kratern
 W. Lambil