bokrecensioner boktips

Tintin och Alfakonsten

Författare: Hergé
Genre: Seriealbum
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9789163847394


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tintin och alfakonsten är det sista, ofullbordade Tintinäventyret. Vid sin död 1983 efterlämnade Hergé omkring 150 skissidor och manusutkast till ett tjugofärde äventyr, tecknat 1978-79. Ett fyrtiotal av sidorna utgör en sammanhängande intrig, och det är dessa som publiceras i detta sista Tintinalbum som har fått nummer 24.

För sista gången ger sig Tintin ut på äventyr med sin trogne hund Milou och den koleriske kapten Haddock. För sista gången får vi träffa de kära figuerna professor Kalkyl, Dupond och Dupont och Bianca Castafiore. Det blir ett vemodigt farväl i en historia om en konstförfalskare och en mystisk religiös sekt.
Medelbetyg: 1 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tintin och Alfakonsten :
2021-11-12 08:19
Det här är ingen fullständig historia - och där jag inte kan se någon annan anledning till att den givits ut än den att det bolag som har upphovsrätten till allt som har med Tintin att göra vill tjäna ännu mer pengar än de redan gjort. Vad läsaren får är en serie skisser på serierutor och där dessa befinner sig på ett stadie som är mer primitivt än de rutor vi möter i Hergés första album "Tintin i Sovjet". Berättelsen är dessutom inte färdigskriven. Den slutar tvärt när det är som mest dramatiskt. Och hur roligt är det att inte veta slutet, när den som skapat det inte kan på grund av att han inte lever inte kan berätta det för mig?
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tintin och Alfakonsten
Liknande böcker:
En cowboy i Paris
 . Achdé
Prins Charles känsla
 L. Strömquist
Slaget vid kratern
 W. Lambil
Vätterns fasa
 C. Jonsson
Polly tar ingen skit
 M. Källblad