bokrecensioner boktips

Castafiores juveler

Originaltitel: Les Bijoux de la Castafiore
Författare: Hergé
Genre: Seriealbum
Ämnesord: äventyr, spänning, musik
Utgivningsår: 1963
ISBN: 9789175153346


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kapten Haddock vrickar foten och blir invalidiserad hemma på Moulinsart. Då bjuder operadivan Bianca Castafiore in sig själv och vänder upp och ner på det lugna slottslivet med ändlösa skalövningar, tv-inspelningar och intervjuer. Till råga på allt blir hennes berömda juveler stulna ...
Medelbetyg: 4,25 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Castafiores juveler :
2008-12-05 04:39
Jepp, den är mycket bra.
Betyg 4
2012-06-05 01:47
Det här är ett favorit-Tintin-album. Det är så kul att man får se vardagsliv och slottet Moulinsart. Fantastiskt.
Betyg 5
2020-07-22 12:46
Det här är utan tvekan mitt favorit album med Tintin. Älskar att Bianca Castafiore har huvudrollen som den excentriska divan som driver Haddock till vansinne. Mycket humor även med DuPontarna, Kalkyl och även butlern Nestor som här får en något större roll. Älskar verkligen Bianca Castafiore och det här avsnittet sticker verkligen ut från mängden. Ett mycket humoristiskt avsnitt!
Toppbetyg!
Betyg 5
2020-07-22 14:16
Bland de bästa men kanske inte allra bäst. Albumet är den givna referensen till något spännande utan egentliga spänningsmoment.
Betyg 4
2021-10-26 08:33
Albumet börjar med att ett större sällskap romer slagit sig ner på en soptipp. Kapten Haddock erbjuder dem en plats på en äng i närheten av sitt slott. En av kvinnorna i sällskapet spår kapten och ser att han kommer drabbas av stor olycka. I slottet är trappan till övre våningen trasig. Kapten ramlar och skadar sin ena fot. Han måste nu tillbringa den närmaste tiden i rullstol med gipsat ben. Dessutom har operasångerskan Bianca Castafiore bjudit in sig själv som gäst på kaptens slott. Snart blir det ett spring av journalister och fotografer. Och när inte de är här så övas det skalor. Däremellan försvinner sångerskans juveler. En spännande berättelse. Mycket av detta beror på alla skumma figurer som smyger sig in på området och på pianisten Wagners märkliga beteenden.
Betyg 4
2021-10-28 20:13
Castafiores juveler är ett bra Tintin seriealbum. Det är det första Tintin albumet som inte har en äventyrlig resa. Hela albumets handling utspelar sig i och runt slottet Moulinsart. När operasångerskan Bianca Castafiore bestämmer sig för att besöka Moulinsart får Tintin och kapten Haddocks lugna tillvaro ett abrupt slut. Mitt i all uppståndelse blir ett av Castafiores smycken stulet, och misstankarna riktas snart mot Castafiores tjänare och tjänarinnor. En grupp romer har även slagit läger inte långt från Moulinsart.
Betyg 4
2021-10-29 13:21
Ett trasigt trappsteg utgör centrum för flera av den här berättelsens händelser - och där så gott som alla som passerar detta faller. För en del läsare kanske detta upplevs som ett stort inslag av humor, medan det för mig som inte tänder på så pass simpla skämt mer upplever detta som en tragedi. Professor Kalkyl är ett annat inslag som skapar humor. Främst då på grund av att han hör illa och med det missuppfattar vad som egentligen sägs. En sådan missuppfattning blir roten till att kapten Haddocks slott snart blir en tummelplats för allehanda mer eller mindre skumma figurer. Det ryktas nämligen plötsligt att han ska gifta sig med operasångerskan Bianca Castafiore - en människa som Haddock i själva verket avskyr och där det just var det trasiga trappsteget som utgjorde hinder för detta. Detta är förresten det enda albumet där Hergé låter Tintin och människorna runt omkring honom stanna kvar där historien började. Men trots det så bjuds här på lika mycket spänning som när figurerna befinner sig på fjärran platser. Och det kan vi tacka kapten Haddock och hans ibland svårigheter att kunna dra jämt med sina medmänniskor.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Castafiores juveler
Liknande böcker:
Trollkarlarnas natt
 A. Maury
Korpens brödraskap
 A. Maury
Den stora bataljen
 L. Salvérius
Vercingetorix dotter
 D. Conrad
En cowboy i Paris
 . Achdé
Vätterns fasa
 C. Jonsson