bokrecensioner boktips

Lyckans hjul

Författare: Kajsa Ingemarsson
Genre: Roman
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789170016127


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I ett idylliskt villaområde utanför Sävesta, en mindre stad i Mellansverige, bor Miriam, Nina och Ellinor – tre kvinnor i olika åldrar och skeden i livet. Miriam är hemmafru med två utflugna barn. Nina är frisör och frånskild ensamstående mamma till en tonårsson. Ellinor är en ung mammaledig jurist som just flyttat till Sävesta när hennes man fått ett attraktivt jobb där.

Tillvaron är lugn och till synes händelselös. Så flyttar en mystisk kvinna med märkliga vanor in i ett av grannhusen, vilket får de tre kvinnorna att sluta sig samman.

Ellinor - som mest drar barnvagn om dagarna – märker plötsligt att det har blivit ovanligt tyst och stilla i Miriams hus. När hon knackar på får hon veta att Miriams man Frank oväntat har lämnat henne för en annan kvinna. Ellinor och Nina försöker tillsammans rycka in och stötta Miriam som har tappat fotfästet helt och hållet. På ett oväntat sätt får nu den nya grannkvinnan, som kallar sig Janina, en avgörande roll, inte bara för Miriam, utan även för Nina och Ellinor. Och en resa till Stockholm blir en viktig vändpunkt för var och en av dem, den ger dem tillfälle att reflektera över ödets krafter och vad de egentligen vill med sina liv.

Lyckans hjul är en berättelse om vändpunkter och om de vägar som på oväntade sätt kan leda oss vidare i livet.

Kajsa Ingemarsson, f. 1965, debuterade som författare 2002 och har sedan dess skrivit flera romaner som blivit stora publikframgångar, bl a Små citroner gula och Den ryske vännen.

Medelbetyg: 3,17 (12 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lyckans hjul :
2007-09-24 10:03
Inget mer än tidfördriv, knappt. Väldigt slätstruken bok. Det hände ingenting i boken som man inte läst förut.
Betyg 2
2007-10-16 18:07
En bok som jag fastnade i direkt. Även om det inte händer jätte mycket i boken berörde den mig på ett känslomässigt plan. Som läsare får man följa tre kvinnors liv och deras inre resa. Det fick mig att tänka på en nivå ovanför texten. Bland annat om meningen med livet och att man måste ta till vara på det man har, att man ska leva livet efter de mål man har och inte bara slänga bort det viktiga, att det går att göra förändringar.
Nu efter att jag har läst klar boken saknar jag de tre huvudpersonerna. Det var som jag var en del av deras liv. Jag vill fortsätta vara i deras värld för att se vad som händer sen.
Kort sagt en jätte bra bok. Läs den!
Betyg 5
2007-10-25 14:54
Mysig tjejbok!
Betyg 4
2007-11-04 13:26
Nja, detta var en slät historia. Tre familjer på en gata i ett villakvarter. Åldern varierar från knappt 30 till knappt 60. (Fast på omslaget finns det minsann ingen 60-åring utan där är det idel unga kvinnor som det verkar.)

Kvinnorna visar sig vara som vilka vanliga kvinnor som helst - de skvallrar och gaddar ihop sig.

Boken är enkel och vardaglig. Vissa saker är mindre trovärdiga. T.ex. så åker de tre kvinnorna - som nyss har lärt känna varandra - till Stockholm över två dagar. När de väl kommer fram skiljs de åt och var och en får roa sig själv. T.o.m. på kvällen särar de på sig när de är ute och roar sig. Det kändes lite onaturligt.

En annan sak: En av kvinnorna är jurist. Hon blir erbjuden ett jobb på en advokatbyrå och lönen hon får är 23.000 i månaden. När jag läste det var jag tvungen att titta efter för att se om boken verkligen var skriven år 2007. Jag jobbar nämligen själv i branschen och sekreterarna på en advokatbyrå har flera tusen mer än 23.000 i lön så då kan ni ju själva räkna ut att juristerna har bra mycket mer än så. Dålig research!
Betyg 3
2007-12-31 19:09
Boken var lättläst och enkel som hennes andra böcker, och handlar om livets förtretligheter i ett litet villaområde. Den var inte bra och inte dålig, kanske något seg emellanåt. Men man fick sig ändå en tankeställare. Klart läsvärd bok.
Betyg 3
2008-01-31 16:41
En lättlyssnad (ljudbok) som jag gillade. Man fick följa tre kvinnor som trots ålderskillnaden blev vänner. Man lärde verkligen känna dessa karaktärer och saknar dem när boken är slut. Det händer kanske inte så mycket i boken men ganska skönt med vardagliga personer i vardagliga miljöer.
Betyg 4
2008-02-14 14:44
Äkta härlig chicklitt att vila hjärnan med.
Betyg 4
2008-07-22 19:44
Man kan inte bli arg på boken, utan man vet någonstans att allt kommer att lösa sig alldeles förträffligt i slutet. En bok att ta med sig på bussen, och ge bort till någon som också behöver ett tidsfördriv. Ibland är sådana böcker bara bäst.
Perfekt sommarläsning, somo Starlet, fast för vuxna.
Betyg 3
2009-01-07 23:40
Jag tyckte inte det var något specielt med Lyckans hjul, i vanliga fall tycker jag om böcker om vanliga människor och deras livsöden. Jag vet att Kajsa Ingemanson skriver mycket om just vardagliga saker och det var det som drog mig till denna bok, men blev mest besviken. Stundvist tyckte jag den var tråkig och förutsättbar, bokens slut var ingen överraskning utan något man kunde räkna ut. Men det är en lättläst bok så även om den inte är någon höjdare så går den snabbt att läsa.
Betyg 2
2011-07-20 16:11
okej bok
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Lyckans hjul
Liknande böcker:
Skamgrepp
 L. Joelson
Drömmen om Ngong
 L. Hagerfors
Framåt natten uppklarn..
 L. Hagerfors
Natten
 S. Gordan
Topekaskolan
 B. Lerner
Trilogin
 J. Fosse
Detaljerna
 I. Genberg