bokrecensioner boktips

Små citroner gula

Författare: Kajsa Ingemarsson
Genre: Roman
Ämnesord: recention
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9137123750


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Med en fot i Stockholm och en i barndomens trygga småstad tycker sig Agnes stå hur stadigt som helst. Hon har en familj som alltid ställer upp, ett bra jobb i restaurangbranschen, en pojkvän som älskar henne och en bästa kompis som hon känner utan och innan. Eller? En efter en rasar byggstenarna i Agnes liv tills hela tillvaron rämnat.Men kanske är det som väninnan Lussan säger, att det i allas liv finns en vändpunkt. Kanske är det slumpen, kanske ödet. Kanske en insikt om att man måste skapa sitt eget liv.
Små citroner gula är en charmig roman om att hitta sig själv, om kärlek och vänskap, om att våga chansa och våga välja. Det är en engagerande berättelse som låter en känsla av värme dröja kvar länge hos läsaren.

Medelbetyg: 2,76 (46 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Små citroner gula :
2004-12-15 11:40
Detta är den tredje boken av Kajsa Ingemarsson. Den håller samma stil som de två andra, d.v.s. den beskriver vardagen utan krusiduller.

Möjligen tyckte jag att den här boken var lite tamare än de övriga men den är lättläst och trevlig. Den bjuder inte på några överraskningar precis. Det som nog var tänkt som en liten överraskning i boken såg jag igenom meddetsamma ....

En svag fyra blir det.
Betyg 4
2005-07-23 23:24
Nu ska jag ta mig fn skriva en egen bok!
Var min första tanke när jag läst ut den här boken.
För det kan kan i varje fall inte bli sämre än detta!
Banalt så att det rinner ut genom öronen när man läser. Om den varit lite kortare kanske Mitt Livs Novell skulle ha kunnat ta in den...
Betyg 2
2005-07-25 17:18
Det här är en så oförarglig bok att det är svårt att tycka nånting alls om den. Fruktansvärt förutsägbar och sockersöt, inga överraskningar och slutet är gott, allting gott - om man läser den på stranden på sommarsemestern så är den bra, om man läser den en mörk vinterkväll så blir man kanske besviken för att den är så tunn....

Allting känns väldigt bekant, precis som i alla chic lit romaner, och vill jag läsa en Marian Keyes roman så läser jag hellre en roman skriven av Marian Keyes.
Betyg 2
2005-08-12 18:09
En småmysig bok som passar en dag på stranden. Den är lättläst och kräver inte så mycket tankeverksamhet. Visst är den förutsägbar, men ändå helt ok underhållning för stunden. Om man jämför den här med andra i samma genre (av t ex Rudberg) så känns den t o m välskriven.
Betyg 3
2005-09-24 10:34
Väldigt förutsägbar, men ändå mysig.
Betyg 3
2005-09-27 12:08
Jag har inte läst något av författarens tidigare alster men tycker denna bok var bra och lättsmält. En "feel-good" bok som inte lämnar någon dålig smak efter sig som vissa andra böcker kan göra. Bokens huvudperson är duktig och sympatisk och man kan känna igen sig i henne. En bra bok att läsa om man är deppig och nere för man blir garanterat på gott humör efteråt!
Betyg 4
2006-01-16 07:09
Små citroner gula handlar om en kvinna som går igenom en period av livet då inte allting går som på räls. Det som kvinnan - Agnes - går igenom är väl vad de flesta någon gång i livet råkar ut för och handlingen känns därför ganska realistisk.

Problemet med boken är att Agnes känns tunn, jag kommer aldrig fram till vad det är som är så speciellt med henne, snarare känner jag att hon är osympatisk. Och här ligger lite av problemet med den här boken, en huvudperson som man inte riktigt gillar i ett alldagligt liv med en handling som aldrig lyfter - varför ska man läsa om henne?

Inom feel-good genren finns betydligt bättre böcker att läsa även om jag kan förstå att den här boken kan ge ett visst ljus i mörkret om man läser den när man befinner sig i en vändpunkt i livet.
Betyg 2
2006-01-17 20:01
Små citroner gula handlar om Agnes, och om livet som inte alltid går som man tänkt sig och hur det kan vara när allting bara rasar.

Boken är väl inget speciellt i sig. Det är en ganska "vanlig" lättläst enkel bok, men den känns verklig. Och trots att man ofta förstod vad som skulle hända innan det hände så tyckte jag ändå på något sätt att boken hade ett bra "driv". Jag ville fortsätta läsa den.

Det kanske inte är någon bok som förändrar ens världsbild, men ibland kan man behöva någonting mer lättsmält, och då är det här en söt och bra bok att läsa.. En stark trea
Betyg 3
2006-01-29 21:04
En mycket bra bok. Läste ut den på några dagar. Det var lätt att sätta sig in i Agnes sitatuation och jag led verkligen med henne när tragiska saker inträffade och gladdes med henne när roliga saker inträffade.

Jag rekommenderar verkligen denna bok då den är vardaglig och lättläst.
Betyg 4
2006-02-04 14:21
Inte svårt att förstå att den har legat i topp en längre tid. Den är ju så lättläst och en typisk "Feel goodare".
Ger inga bestående men om du förstår vad jag menar men använd den som tidsfördriv på tåg, båt eller flyg.
Betyg 3
2006-03-06 14:29
Jag tyckte att början på den här boken var rätt okej. Den var vad jag skulle vilja kalla "trall-vänlig". Skilde sig inte markant från mängden men ändå helt okej läsning.

Det stora "minuset" uppdagar sig när storyn blir så förutsägbar att huvudpersonen, Agnes, börjar uppfattas som lite korkad och seg. Upplösningen visar sig bli lite klyshig och fånigt framställd. Det når inte upp till förväntingarna.

Om man känner sig på humör för något lättsmält eller bara vill piggas upp lite så skulle jag ändå kunna rekommendera den här boken. Låt er däremot inte luras av de lovprisande orden på bokens framsida. Det här är ingenting utöver det vanliga.
Betyg 2
2006-03-06 17:18
Jag kan inte annan än säga att detta var en ganska fantasilös histora med en helt okej början, men med ett mycket förutsägbart slut utan någon stark "toutch". Jag tyckte att författaren på ett ganska klumpigt sätt hela tiden avslöjar "överraskningsmomenten" mellan raderna.

Däremot så rekommenderar jag ändå den här boken för den som känner för något lättsmält. Kanske som en övergångsbok när man just kommit egenom något mastigt.

Jag har inte läst några andra böcker av Kajsa Ingermarsson, så det här kanske är ett undantag, men om ni är intresserade av den här författaren så ska ni nog läsa en annan bok.
Betyg 2
2006-07-09 20:05
Det mesta handlar ju om vilka förväntningar vi har på saker och ting och den här boken levde INTE upp till de som utlovats. På framsidan står det "du vill inte bli störd när du läser"... Hade mina förväntningar varit lägre så hade jag nog gett boken ett högre betyg då den trots allt är en mysig och okompicerad om än oerhört förutsägbar vardagsskildring. Jag stör mig på huvudpersonen Agnes, hon känns menlös, en sån person som jag bara vill ge en spark i arslet och säga VAKNA!, SÄG IFRÅN!, STÅ UPP FÖR DIG SJÄLV!.
Betyg 2
2006-10-14 18:29
En bra bok när har tenta eller andra tunga saker att tänka på.
Betyg 3
2007-01-31 21:58
Det händer inte så mycket i boken, men den är så mysig och vardaglig. Jag gillade den!
Betyg 4
2007-03-24 17:54
Jag hade ganska stora förväntningar på den här boken efter att ha hört mycket gott om den, kanske var det därför den föll platt när jag läste den. Den levde inte upp till förväntningarna alls. En underbar titel som väcker kittlande förväntningar, ett roligt och fartfyllt inledande kapitel, och sen... ingenting! En banal historia om en ganska vanlig tjej som beter sig precis lika korkat som många gör i misslyckade förhållanden, och som sidostory en kamp för att få fart på drömmen om en lyckad restaurang.

Sammanfattningsvis en stunds lättsmält underhållning på tåget, inget som fastnar i minnet utöver titeln.
Betyg 2
2007-09-11 10:53
En mycket bra bok tycker jag.
Betyg 5
2007-09-23 12:17
Absolut den bästa boken av Kajsa Ingemarsson. Egentligen handlar hennes böcker inte om någonting, mer än det vardagliga. Men dem är ändå bra och lite spännande! Tycker verkligen att man ska läsa den!!
Betyg 4
2007-10-18 11:05
Agnes kanske känns lite grå som personlighet. Men är vi inte sådana många utav oss att vi gör samma val som Agnes? Det är lätt att falla in i den vanliga lunken med att välja det bekväma och inte kasta oss in i det okända. Alltså tycker jag att Kajsas bok är väldigt realistisk och den beskriver en härlig vänskap mellan Lussan och Agnes som inte växer på träd direkt.
Betyg 4
2007-12-31 19:18
En bra bok. Den var charmig och läsa , jag skulle gärna läsa om den.
Betyg 3
2008-01-03 19:19
En trivsam bok som flyter genom huvudet lätt och smärtfritt utan att lämna några bestående sensationer...
Betyg 3
2008-01-21 12:55
Boken är urusel och ger ingenting. Att de släpper sån här skit är helt otroligt. Om du vill ha en lättläst gullig bok finns det tusen andra. Att den är så förutsägbar gjorde mig så besviken.
Betyg 1
2008-02-10 21:31
En bok som inte stod ut på något sätt..
Betyg 3
2008-03-24 10:45
En bok, som man blir glad av. Inga konstiga mord eller andra brott, utan bara en liten berättelse rakt upp och ner. Ibland är set skönt med böcker om vanliga människor, och med människor, som har vanliga svagheter och dumheter.
Betyg 3
2008-10-23 23:57
b-novellerna i tidningen starlet m.m håller högre klass än denna, Riktigt kass bok. Till och med jag hade kunnat skriva den mer proffsigt.
Betyg 1
2008-12-18 22:00
Boken handlar om en ung kvinnas vardagsbekymmer med arbete, familj och kärlek. Detta är ju inte något som jag, en man på 55, vanligtvis läser.

Jag blir imponerad av KIs förmåga att behandla språket, hon skriver enkelt och underhållande. Skulle jag själv skriva då skulle jag studera hennes teknik. Hon är väldigt träffsäker, många gånger drog jag på läpparna; visst har en tjänsteman på arbetsförmedlingen fotriktiga skor.

Boken rekommenderas!
Betyg 4
2009-01-08 15:06
Det är inte bara vardagligt, det är också banalt och tråkigt som en tisdag i november (eller januari). Det finns säkert bra sidor med boken, men jag kan inte komma på någon just nu.
Betyg 1
2009-01-11 14:48
De här böckerna brukar inte passa mig alls,men jag tänkte att jag skulle göra ett försök med denna. Egentligen ingen märkvärdig bok, men den här berörde mig på något konstigt sätt. Jag har tom läst om den efteråt. Den står kvar i min bokhylla och jag kommer säker läsa den igen.
Betyg 5
2009-02-19 10:05
De första sidorna är helt okej, men tyvärr måste jag medge att resten av boken ger samma sinnesstämning som att ligga i sin sköna varma säng med ett tjockt täcke över sig. Man vill bara sova. En fullständigt meningslös bok.
Betyg 1
2009-04-01 23:16
Den första boken jag läste av henne, den var ganska bra förutom att hon lyckades förolämpa Bob Dylan i den.
Betyg 3
2009-10-17 20:55
lämnade inget intryck, lättläst. kan läsa den utan att behöva tänka överhuvudtaget. funkar bra när man är trött.
Betyg 2
2011-07-20 15:37
Lättläst och bra.
Betyg 4
2012-07-30 20:42
En lätt läst och förutsägbar bok , den blir aldrig tråkig eftersom man läser den så fort, innehåller inga överraskningar, en bok som man kan fördriva tiden med om man inte vill tänka utan ha något lätt smält som man lätt läger ifrån sig och glömmer lika fort .
Betyg 3
2013-09-11 13:01
En lättläst bok om en tid i Agnes liv. Agnes får sparken från en restaurang när hon försöker freda sig från chefen och tappar en dyrbar vinflaska i golvet. Men det är inte det som känns svårast för henne utan det är pojkvännens svek.
Men till sist kommer en vändpunkt i hennes liv och även om hon ställs för ett svårt val så känns det som att det blir rätsida på tillvaron igen.

En ganska vardaglig roman men den är trevlig att läsa.
Betyg 3
2015-12-18 15:28
Mycket ointressant bok, vardaglig utan händelser eller innehåll, Veckotidningsroman.
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Små citroner gula