bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bara vanligt vatten
Den ryske vännen
Kajsas värld
Lyckans hjul
På det fjärde ska det ske
Små citroner gula
Liknande böcker:
Jagad
 J. Oates
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerInte enklare än så

 
Författare: Kajsa Ingemarsson
Genre: Roman
ISBN: 9137123246
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Hur kan det som har varit så enkelt och självklart plötsligt bli så svårt? Tom och Annika kämpar för att pussla ihop tillvaron med familj och jobb. De två barnen tar det mesta av deras tid och energi. Den första intensiva kärleken är långt borta och vardagen har sedan länge tagit över. När det börjar en ny man på Annikas jobb vänds plötsligt hennes intresse mot honom. Hon känner sig sedd och ser också sig själv igen som den hon var före Tom, före barnen. Rickard fyller henne med energi och glädje och snart blir hon förälskad. Äktenskapet vacklar och när Tom till slut får reda på deras relation tvingas Annika till ett ställningstagande. Frågan är om det är för sent att rädda äktenskapet. Och om det överhuvudtaget är det hon vill? Inkännande och träffsäkert berättar Kajsa Ingemarsson en historia om kärlekens villkor i en vardag som berör de flesta. Om hur skör en till synes inrutad och stabil tillvaro i själva verket är. Och om hur smärtsamt det kan vara när det självklara plötsligt ifrågasätts och värderas. Det är en berättelse om kärlek och lojalitet, men också en humoristisk betraktelse av modernt familjeliv.

Medelbetyg: 3,22 (27 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Inte enklare än så :


anette 2004-01-13 15:24
Tykcer om Ingemarssons andra bok och den här var faktiskt bättre, man känner igen sig och jag kan tänka mig att de som har barn och man känner igen ännu mer och kanske inte gillar boken för den ligger för nära verkligheten?
Betyg 3

Rosa 2004-03-16 07:35
Den här boken tyckte jag om. Den beskriver på ett enkelt och igenkännande sätt vardagslivet hos en vanlig svensk familj. Man känner igen tankar och funderingar. Tyvärr får man nästan enbart uppleva kvinnans syn på tillvaron medan mannen spelar en biroll.

Boken var ganska tunn vilket var synd. Man hade kunnat utveckla handlingen ännu mer och gå in mer på djupet. Nu blev det lite ytligt.

Boken var ganska trovärdig förutom på en punkt. Jag undrar hur många kvinnor som är beredda att bryta upp från sin familj och gå till en man som man knappt känner och som man inte har löpt linan ut med. Prata om att köpa grisen i säcken .... *ler*

Boken var väldigt lättläst och jag tyckte mycket om den. Jag citerade en hel del för min man men i sanningens namn tror jag inte att han riktigt förstod vad jag tyckte var så bra med de citaten. Detta är nog mer en kvinnobok än tvärtom.
Betyg 4

analfa 2004-07-09 22:29
Ja, det här är nog ingen bok för män.
Jag orkade igenom den, men tyckte att den var fantasilöst skriven. Kajsa Ingemarsson gör sig bättre i radio.
Betyg 2

Margut 2004-10-11 09:29
Jag tyckte att den här boken var trovärdig och den kändes "sann". Det var mycket man kunde känna igen sig i, vardagens lunk osv.
Läsvärd!
Betyg 4

Arne 2004-12-17 22:31
Jag tycker mycket om boken, förstår inte varför det ska vara en utpräglad "kvinnobok" som någon sa här. Den är vardagsnära och många kan känna igen sig. Författaren fegar inte ur och lägger skulden på den äkta mannen som ofta sker, direkt eller indirekt.
En mycket bra relationsroman, men håller med om att den kunde vara något längre. Lite osannolikt att Annika inte är otrogen "på riktigt" med tanke på hur historien utvecklas. En släng av moralpanik eller vill författaren öka chanserna att rädda äktenskapet?
Betyg 5

faith 2005-12-14 17:34
Visst är Inte enklare än så en helt underhållande bok. Relativt realistisk, och dessutom kan jag tänka mej att många kan känna igen sej i den. Speciellt de som är i samma livssituation som Annika. Och inte var boken direkt tråkig för mej heller. Men visst var den lite förutsägbar. Satt och väntade på att jag skulle komma till slutet, och att det skulle sluta så som det ska sluta...
Betyg 3

Synnez 2006-04-28 18:16
Detta är den sämsta av hennes böcker som jag har läst och den jag läste sist. Ganska trist och har inget "drag" som gör att man absolut måste läsa vidare. Ingen bok man minns i längden för att den var så bra iallafall - intetsägande helt enkelt!
Betyg 3

dichoso 2006-06-02 15:26
Lättläst och något ytligt men ändå bra om hur svårt det kan vara att hålla kärleken och framförallt passionen vid liv.
Betyg 3

Jenny 2006-10-19 09:56
Annika och Tom är gifta sedan sju år tillbaka. De har två barn och ett tryggt äktenskap, men kanske lite tråkigt. Vardagen är fylld av måsten; jobb, ungarna, tvätt, mat och lämna/hämta på dagis. Det blir inte mycket tid för romantik när de måste vända ut och in på sig själva för att hinna med allt. (Visst får man lust att leva deras liv?)

Så börjar Annikas och Toms äktenskap knaka i fogarna. Allt går på rutin och Annika börjar känna att hon vill ha ut något mer av livet. Jobbet är ända platsen där hon har tid för sig själv. Det är också där hon träffar Richard; den nya kollegan som hon också är chef över. Rickard är spännande och han visar öppet sitt intresse för henne, och hon känner sig uppskattad och bekräftad. Samtidigt vill hon inte lämna Tom. Eller?

Boken är skriven utifrån Annikas perspektiv, medan mannen och övriga vänner och familjemedlemmar spelar en biroll. Det jag gillar med den här boken är vardagen; det är trovärdigt berättat. Men det är något som saknas. Kanske är det förutsägbarheten som gör boken mindre spännande. Betyget blir 2,5. Inte bättre än så.
Betyg 2

tekoppen 2007-01-03 18:06
Lättläst bok. Kanse lite för lättköpt slut....
Betyg 3

verran 2007-09-04 08:34
Blev lite besviken på boken eftersom jag gillat hennes böcker som jag läst tidigare. Boken var lite trist och inte så "käck" som det jag läst tidigare. Annikas och Toms äktenskapsproblem känns snarast ganska tungt och tragiskt. Är det verkligen så tufft att ha barn som bokens huvudperson Annika verkar göra gällande?
Betyg 2

amelie 2007-09-23 12:18
Denna boken är riktigt bra! Läs den!
Betyg 4

Humman 2007-12-31 19:13
Det var ett tag sedan jag läste boken men jag tyckte den var bra.
Betyg 3

Karro 2008-03-14 20:08
Är nog nåt år sedan jag läste den men vill minnas att man kände igen sig i vardagsproblemen som kan hända i ett förhållande... en bra bok..
Betyg 3

Gillian 2008-05-23 15:42
Den är en bra bok för kvinnor,men inte alls för män,tycker jag!
En bok när man har ingenting annat och göra,och kanske inte alls har sådana familjproblem,bara för att man inte är gift ännu...
Betyg 4

Love_Baloo 2008-06-28 08:53
Den här boken hade jag aldrig läst om det inte vore för att familjen var på semester och detta var en utav de få böcker vi hade med oss. Den passar nog bäst för kvinnor 30+
Betyg 3

sgs 2008-07-07 17:02
En riktig kvinnobok kan man tycka - men varför då?
Nej, även jag som man tycker att den var riktigt intressant, spännande och tankeväckande. Mest igenkännande för barnfamiljer som upplever eller upplevt vardagens mödor med dagishämtning, vardagsbestyr och jobb som drar.
Betyg 4

Zaletti 2009-04-01 23:17
Riktigt tråkig faktiskt. Även om den kunde varit spännande så blev det hela alltför vardagligt för att det skulle passa i en bok.
Betyg 2

henkepenk 2011-07-20 16:09
ok
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Inte enklare än så


  Köp boken som film på cdon: