bokrecensioner boktips

Misstanken

Författare: Minette Walters
Genre: Roman
Ämnesord: kultur
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9100101982


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Acid Row är namnet som invånarna själva gett sitt förfallna bostadsområde, ett ingemansland befolkat av ensamstående mödrar och faderlösa bar och ungdomar och där ilskna, frusterande tonåringar kontrollerar gatorna. I detta slagfält kommer Sophie Morrison, en ung läkare, för att besöka en patient.

Hon har ingen aning om att hon är på väg hem till en ökänd pedofil. Inte heller känner hon till de rykten som är i svang om att en liten flicka, Amy, är försvunnen. Något som fått medborgargardet att samla sina styrkor.

Snart befinner sig Sophie mitt i en skrämmande belägring. Ryktet om det försvunna flickan hetsar mobben att släppa loss sitt hat mot myndigheterna, mot polisen - mot pedofilen. ''Skydda Amy'' lyder stridsropet och i det syftet är i alla medel tillåtna - till och med mord, om det behövs...
Medelbetyg: 4 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Misstanken :
2007-05-07 15:41
En så där bra bok tycker jag. Seg och konstig..
Betyg 3
2010-07-14 11:32
Spännande karaktärer och väldigt annorlunda handling, något jag uppskattar! Walters väver samman flera historier till en enda stor och hon gör det snyggt.
Betyg 4
2016-12-26 00:54
Det här måste utan tvekan vara den bästa bok jag läst på mycket länge. Den är fantastiskt välskriven, det händer någonting hela tiden, realismen är hög och för att inte tala om den klaustrofobiska spänningen. Boken påminner till viss del om filmen Straw Dogs, något som fick mig att rysa till av fasa. Det här är en solklar fempoängare! Jag lyssnade på ljudboken och vill ge en stor eloge till underbara Anna Godenius som läser den här spännande boken. Hennes inlevelse är på toppnivå och hennes polska brytning så bra. Det känns riktigt tomt nu när boken är slut. Rekommenderas varmt!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Misstanken
Liknande böcker:
Eldsjäl
 A. Åhman
Huset Versace
 D. Ball
Aldrig ensam
 Å. Hellberg
Sången om Akilles
 M. Miller
Lajja - Skammen
 T. Nasrin
Fasader
 V. Höglund
Bitterfittan 2
 M. Sveland
Benny älskar baklava
 M. Jisander
Lektioner
 I. McEwan