bokrecensioner boktips

Iskällaren

Författare: Minette Walters
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 1992
ISBN: 9789175250199

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Föraktade och avskydda är de, Phoebe Maybury och hennes två väninnor, som lever ett tillbakadraget liv på den stora herrgården Streech Grange. Och när ett lik påträffas i Streech Granges gamla iskällare bekräftar det bara vad man alltid trott,ända sedan den gången då David Maybury försvann: att det var hans hustru Phoebe som tog livet av honom. Men varför går det inte att identifiera liket?Är den döde någon annan än David Maybury? Och vad har i så fall hänt med Phoebes äkta man? Kan polismännen Walsh och McLoughlin bringa klarhet i denna svårutredda händelsekedja, där fördomar och ondsint byskvaller skymmer sanningen?
Medelbetyg: 3,11 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Iskällaren :
2004-10-29 23:42
en riktigt riktigt bra thriller! så jättespännande och oförutsägbar, det älskar jag! plus språket, hm, jag njöt varje sekund! den första boken jag läst av walters så jag blir nyfiken på hennes andra alster...
Betyg 4
2004-11-01 10:45
Första boken jag läste av författarinnan, tyckte den var ganska bra och småspännande.
Betyg 3
2006-02-13 18:27
Den första boken jag läste och en av de bästa av Walters. Boken var en mycket bra start som gjorde att jag sedan läste flera böcker av denna författaren. Spännande, rolig (ironi) och speciellt språk.
Betyg 4
2006-06-19 17:54
Denna bok handlar om tre kvinnor som bor tillsammans på en gård i England. De är nära vänner, vilket sätter griller i huvudet på ortsbefolkningen. De anklagas för häxeri och sexuella orgier; när tre kvinnor bor tillsammans måste de ju bara vara lesbiska, tänker skvallerkäringarna i bygden. Det blir inte bättre av att en av kvinnorna, Phoebe, en gång varit misstänkt för mord på sin make. Polisen har aldrig hittat kroppen och därför aldrig hittat mördaren. Byborna tror naturligtvis att det är Phoebe som begått mordet och vill helst inte ha någon att göra med henne eller hennes två väninnor.

Som om inte detta vore nog hittas en dag ett manslik i deras iskällare. Kroppen är så illa tilltygad att man inte kan identifiera kroppen. Misstankarna yr i huvudet på de flesta. Vem är den döde mannen? Phoebes försvunne make? Någon annan? Ortsbefolkningen vet i alla fall vad de tror...

"Iskällaren" är en vanlig engelsk deckare, där alla pusselbitar faller på plats i slutet. Den är spännande och visar människors rädsla för det de inte vet något om, och deras ovilja att ta reda på sanningen. Jag vet inte om jag skulle kalla den här boken bra. Den går dock att läsa men jag skulle inte rekommendera den.
Betyg 2
2006-08-01 09:41
En mycket bra psykologisk thriller. Spännande och välskriven. Kan rekommenderas!
Betyg 4
2008-02-01 23:58
En ganska så bra bok av Walters. Hyfsat spännande.
Betyg 3
2008-05-03 19:38
Tyvärr blev jag besviken på den här Walters-deckaren, kanske beroende på översättningen? Hela tiden medan jag läste kändes det som om någonting saknades. Visst är boken spännande, men den saknar djup även om den verkligen försöker.
Betyg 2
2008-05-15 11:21
Mina känslor för Walters varierar. Å ena sidan kvalitativa, riktigt engelska spänningshistorier. Å andra sidan lite tomgång och oengagerande intriger.

Det här var den första jag läste och det var rätt länge sen nu. Men jag minns att jag gillade den! Kanske på grund av min ålder/att det var lite nytt/att jag vurmade än mer för engelska deckarförfattarinnor... Men ändock! Klassisk brittisk sak, med mer deckarupplägg än andra av Walters verk.
Betyg 3
Liknande böcker:
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt