bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blomsterkronan
Bränningen
Djävulens fjäder
Dödlig list
Eko
Eldstungor
Ett förvridet sinne
Kameleontens skugga
Misstanken
Mörkt rum
Ormars skepnad
Skulptrisen
The Dark Room
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerIskällaren

 
Författare: Minette Walters
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 1992
ISBN: 9789175250199
 
Spänning:  6
Humor:  4
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Föraktade och avskydda är de, Phoebe Maybury och hennes två väninnor, som lever ett tillbakadraget liv på den stora herrgården Streech Grange. Och när ett lik påträffas i Streech Granges gamla iskällare bekräftar det bara vad man alltid trott,ända sedan den gången då David Maybury försvann: att det var hans hustru Phoebe som tog livet av honom. Men varför går det inte att identifiera liket?Är den döde någon annan än David Maybury? Och vad har i så fall hänt med Phoebes äkta man? Kan polismännen Walsh och McLoughlin bringa klarhet i denna svårutredda händelsekedja, där fördomar och ondsint byskvaller skymmer sanningen?

Medelbetyg: 3,11 (9 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Iskällaren :


h. 2004-10-29 23:42
en riktigt riktigt bra thriller! så jättespännande och oförutsägbar, det älskar jag! plus språket, hm, jag njöt varje sekund! den första boken jag läst av walters så jag blir nyfiken på hennes andra alster...
Betyg 4

inca 2004-11-01 10:45
Första boken jag läste av författarinnan, tyckte den var ganska bra och småspännande.
Betyg 3

soiyya 2006-02-13 18:27
Den första boken jag läste och en av de bästa av Walters. Boken var en mycket bra start som gjorde att jag sedan läste flera böcker av denna författaren. Spännande, rolig (ironi) och speciellt språk.
Betyg 4

Jenny 2006-06-19 17:54
Denna bok handlar om tre kvinnor som bor tillsammans på en gård i England. De är nära vänner, vilket sätter griller i huvudet på ortsbefolkningen. De anklagas för häxeri och sexuella orgier; när tre kvinnor bor tillsammans måste de ju bara vara lesbiska, tänker skvallerkäringarna i bygden. Det blir inte bättre av att en av kvinnorna, Phoebe, en gång varit misstänkt för mord på sin make. Polisen har aldrig hittat kroppen och därför aldrig hittat mördaren. Byborna tror naturligtvis att det är Phoebe som begått mordet och vill helst inte ha någon att göra med henne eller hennes två väninnor.

Som om inte detta vore nog hittas en dag ett manslik i deras iskällare. Kroppen är så illa tilltygad att man inte kan identifiera kroppen. Misstankarna yr i huvudet på de flesta. Vem är den döde mannen? Phoebes försvunne make? Någon annan? Ortsbefolkningen vet i alla fall vad de tror...

"Iskällaren" är en vanlig engelsk deckare, där alla pusselbitar faller på plats i slutet. Den är spännande och visar människors rädsla för det de inte vet något om, och deras ovilja att ta reda på sanningen. Jag vet inte om jag skulle kalla den här boken bra. Den går dock att läsa men jag skulle inte rekommendera den.
Betyg 2

Rosa 2006-08-01 09:41
En mycket bra psykologisk thriller. Spännande och välskriven. Kan rekommenderas!
Betyg 4

Kaj08 2008-02-01 23:58
En ganska så bra bok av Walters. Hyfsat spännande.
Betyg 3

marta153 2008-05-03 19:38
Tyvärr blev jag besviken på den här Walters-deckaren, kanske beroende på översättningen? Hela tiden medan jag läste kändes det som om någonting saknades. Visst är boken spännande, men den saknar djup även om den verkligen försöker.
Betyg 2

lottaliza 2008-05-15 11:21
Mina känslor för Walters varierar. Å ena sidan kvalitativa, riktigt engelska spänningshistorier. Å andra sidan lite tomgång och oengagerande intriger.

Det här var den första jag läste och det var rätt länge sen nu. Men jag minns att jag gillade den! Kanske på grund av min ålder/att det var lite nytt/att jag vurmade än mer för engelska deckarförfattarinnor... Men ändock! Klassisk brittisk sak, med mer deckarupplägg än andra av Walters verk.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Iskällaren


  Köp boken som film på cdon: