bokrecensioner boktips

Eko

Författare: Minette Walters
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 1999
ISBN: 9100570834


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En dag hittas Billy Blake, en av Londons många uteliggare, död i ett av stadens mest förmögna kvarter. Han hade dött av hunger, i arkitekt Amanda Powells garage, alldeles bredvid hennes välfyllda frysbox. Men vem var egentligen Billy Blake? Frågorna hopar sig och historien om hans död blir också historien om hur olika livsöden på ett olycksdigert sätt kommit att korsa varandra.

Medelbetyg: 3,11 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Eko :
2006-06-19 17:57
Billy Blake, en uteliggare, hittas död i den rika arkitekten Amanda Powells garage. Trots att han ligger bredvid hennes frysbox fylld med mat, har han svultit ihjäl. Hur och varför undrar man genast. Journalisten Michael Deacon tar sig an uppgiften att lösa gåtan med Blake, eftersom han tror sig ha ett scoop på gång. Han tar kontakt med Amanda, och därmed tar berättelsen fart bland försvunna personer, hemligheter och gåtor. Bland annat kommer det fram att Amanda varit gift, men att hennes make försvunnit för fem år sedan - med ett antal miljoner från den bank han arbetade. Michael rotar i det hela och undrar om det kan finnas något samband mellan maken och Billy Blake.

Boken är hyfsad, men inte mer än det. Ganska långtråkig och seg däremot.
Betyg 2
2006-06-27 13:21
Mycket välskriven, som alla Minette Walters deckare. Den här är dessutom väldigt varm, med den unge uteliggaren som en riktig idol. Gillade persongalleriet skarpt, kan rekommendera den här till alla som ser på typ Morse med någon slags behållning.
Betyg 4
2006-07-08 13:18
En slags drama-thriller. Tycker aldrig att den blir riktigt nervpirrande, men jag tyckte bra om den. Perfekt avbrott från amerikanska böcker i samma genre. Det är alltid något visst med den engelska stämningen.
Betyg 4
2006-07-08 17:13
Psykologiskt spännande som de flesta av Walters böcker. Välskriven och bra. Kan rekommenderas!
Betyg 4
2007-12-02 21:41
långtråkig, seg och inte särskilt spännande alls... den hittills sämsta jag läst av walters.. mitt tips, läs den inte! läs däremot iskällaren.. nu börjar jag med blomsterkronan.. jag sträcker mig så långt som till en 2:a.. plus!
Betyg 2
2008-02-01 23:59
En ganska så intressant bok, även om det blir lite långdraget emellanåt. Den tillhör inte Minette Walters bättre böcker.
Betyg 3
2011-06-12 18:05
Jag tyckte boken var lättläst och spännande.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Eko
Liknande böcker:
Kroken
 L. Deighton
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron