bokrecensioner boktips

Dödlig list

Författare: Minette Walters
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9100104809


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Shenstead är ett litet samhälle med få invånare och många hemligheter. När Ailsa Lockyer-Fox hittas död i sin trädgård iklädd enbart nattlinne och morgonrock tas hennes make, överste James Lockyer-Fox, in på förhör. En obduktion visar att Ailsa dött en naturlig död, men rykten börjar genast cirkulera. Varför har Ailsa och James strukit sina barn ur testamentet? Varför blir det så viktigt för James Lockyer-Fox att hitta sitt enda barnbarn, bortadopterat som baby? Överstens advokat, Mark Ankerton, som kommer till Shensteads Herrgård för att fira jul med den nyblivne änklingen. Han upptäcker att James har fallit offer för en hatfylld förtalskampanj där han anklagas, inte bara för sin hustrus död, utan även för händelser i det förflutna. Händelser som bara den närmaste familjen kan känna till ... Översten och hans dotterdotter hamnar i skottlinjen för skrämmande iscensättningar för att nå ett enda syfte - men vem är det som håller i trådarna?
Medelbetyg: 3 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dödlig list :
2006-07-31 15:26
En typisk engelsk deckare i bästa Agatha Christie-stil. Utspelar sig vid en herrgård i en liten by på landsbygden. Bra skriven, lättläst men i mitt tycke lite för lång. Agatha Christies deckare, som jag för övrigt gillar skarpt, är ca 200-250 sidor - den här är 440.

Det var den första Minette Waltersbok jag läst, och det kan gärna bli fler, för trots att jag bara sätter en 3:a så är den läsvärd.


Betyg 3
2007-01-17 19:29
Läste denna på originalspråket (Walters engelska är INTE den lättaste) så lite färgad av det är jag. Men den var redig och bra, spännande, och intressanta personbeskrivningar
Betyg 3
2010-06-04 13:05
Väldigt bra deckare, typisk engelsk stil. Den är skriven med värme, och smått ironisk humor när det handlar om de mer småaktiga människorna i den.
Ganska oväntad handling!
Betyg 3
2013-07-03 11:18
Puttrande brittisk landsbygdsmiljö med levande personbeskrivningar; medelålders skvallertanter, bittra gubbsjuka män, hjältekvinna, fattiga goda, rika goda och så vidare. Ganska bra story, men lite tillrättalagt.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Dödlig list
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai