bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blomsterkronan
Bränningen
Djävulens fjäder
Dödlig list
Eko
Eldstungor
Iskällaren
Kameleontens skugga
Misstanken
Mörkt rum
Ormars skepnad
Skulptrisen
The Dark Room
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEtt förvridet sinne

 
Författare: Minette Walters
Genre: Deckare
Ämnesord: politik, mord, psykologi, spänning
ISBN: 9100108235
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


År 1970: en känslomässigt störd ung man, Howard Stamp, fälls på lösa grunder för ett brutalt mord; offret var hans mormor, hans enda bundsförvant i livet. Han tar sedan sitt liv i fängelset.
Trettio år senare börjar antropologen Jonathan Hughes gräva i utredningen för att skaffa stoff till sin bok om ökända justitiemord. Motvilligt dras han in i fallet av kommunalrådet George Gardener, som i flera år kämpat för att utredningen ska tas upp på nytt. Tillsammans finner de nya indicier som skulle kunna rentvå Stamp, men det innebär också att den riktiga mördaren tvingas fram i ljuset...
Under utredningen återkommer Hughes ständigt till en känsla av identifikation med Stamp; hans egen trasiga barndom och utanförskap speglas i den dödes liv, och han tvingas möta sina egna demoner samtidigt som han kämpar för Howard Stamp.

Med stor psykologisk insikt tecknas trovärdiga och inkännande personporträtt i denna nya täta kriminalgåta av Englands deckarmästarinna Minette Walters.

Medelbetyg: 2,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ett förvridet sinne :


jefo 2006-03-20 16:23
Jag undrar om Ett förvridet sinne är den mest invecklade deckare jag har läst. Eller så är det min koncentrationsförmåga som ännu inte är vad den en gång var. Det var väldigt många vändningar fram och tillbaka dagarna kring trettonåriga Cill Trevelyans försvinnande och mordet på Grace Jeffries.

Trots svårigheter att hänga med i alla vändningar så tycker jag att boken var mycket bra, med trovärdiga människoporträtt och en intressant story, och som vanligt i Walters böcker, underhållande repliker.
Betyg 3

Ninaw 2006-04-26 14:23
Den var väl ok, men onödigt långdragen. Samma historia hade kunnat berättas lika bra på 200 sidor mindre. Förresten bättre, då kanske det hade varit spännande hela tiden. Nu hann jag tröttna lite på historien innan boken var slut.
Betyg 2

Kaj08 2008-02-01 23:57
Brukar gilla Walters böcker, men till den här var jag lite tveksam. Handlingen verkar inte speciellt intressant och något som känns igen från andra böcker/filmer. Walters brukar dock få en att gripas tag i hennes böcker med fina personbeskrivningar, men här blir det tyvärr uddlöst. Handlingen är också rätt tråkig. En av de sämre Walters-böcker jag läst.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ett förvridet sinne


  Köp boken som film på cdon: