bokrecensioner boktips

Ormars skepnad

Författare: Minette Walters
Genre: Thriller
ISBN: 9100581097

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

November 1978. Storbritannien är lamslaget av strejker. De döda ligger obegravda, avfallet hopar sig på gatorna – och i västra London dör ''Galna Annie'' i en regnvåt rännsten.
Hennes död skulle ha gått obemärkt förbi, om det inte varit för den unga kvinna som hittar henne och som är övertygad om att hon blev mördad.
Vad som än är sant om Annie, förtalad och föraktad som hon var av grannarna, så skedde någonting avgörande mellan henne och mrs Ranelagh i själva dödsögonblicket.
Men hur kan mrs Ranelagh vara så säker på att det var mord, när hon själv har uppgett att Annie dog utan att yttra ett ord? Och varför ägnar hon de följande tjugo åren åt att försöka avslöja sanningen?
Medelbetyg: 3,17 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ormars skepnad :
2005-09-11 18:30
En enorm besvikelse.
Betyg 3
2006-01-15 21:45
Jag gillar engelska deckare och Minette Walters är en av mina favorit författare. Lugnt och spännande på samma gång.

I ormars skepnad dör en svart kvinna, polisen klassar det som en olycka men en grannkvinna - den enda som gillar henne- känner att det är fel. Flera år efter dödsfallet har grannkvinnan fortfarande inte släppt sina misstankar om att det är någonting som är fel.
Betyg 4
2006-02-15 11:25
jag gillar walters sätt att skriva , men jag tyckte historien var rörig och inte särskilt spännande, men den får en 3:a för att jag trots allt gillar Minettes berättarstil
Betyg 3
Liknande böcker:
The IN-Sect - In The S..
 N. Gattegno
Vargasommar
 H. Rosenfeldt
Tornet i fjärran
 M. Sandemo
Nadia
 E. Norebäck
Ett vakande öga
 F. Olsson
Pojken från skogen
 H. Coben
En detektivroman
 J. Bolinder