bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blomsterkronan
Bränningen
Djävulens fjäder
Dödlig list
Eko
Eldstungor
Ett förvridet sinne
Iskällaren
Kameleontens skugga
Misstanken
Mörkt rum
Ormars skepnad
The Dark Room
Liknande böcker:
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner
Spring för livet!
 G. Dahl
Dunkelt förebud
 L. Weström
Doft av ondska
 A. Rambach
Clara
 J. Lönnaeus

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSkulptrisen

 
Författare: Minette Walters
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 1996
ISBN: 9100562149
 
Spänning:  7
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Journalisten Roz Leigh vet inte vad som väntar henne när hon för första gången träder innanför fängelsets murar för att träffa ''skulptrisen''; den livstidsdömda Olive Martin, som fem år tidigare erkänt att hon bestialiskt mördat sin mor och sin syster. En monstruös psykopat, en självdestruktiv mytoman eller ett värnlöst offer i ett ondskefullt spel?Roz dras allt djupare in i ett fall fullt av motsägelser och oklara sammanhang, och blir mer och mer övertygad om att den gåtfulla Olive döljer något - kanske till och med det faktum att hon är oskyldig. Men vem är det i så fall hon skyddar - och varför?Skulptrisen är en stark och omskakande psykologisk thriller av 90-talets stora namn i den engelska kriminallitteraturen: Minette Walters. Hon har också skrivit bl a Iskällaren, Blomsterkronan, Mörkt rum, Eko, Bränningen och Eldstungor, böcker som sålts i massupplagor världen över.


Medelbetyg: 4 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Skulptrisen :


Jenny 2006-06-19 17:52
Det här var den första bok jag läste av Minette Walters och jag gillar den verkligen skarpt. Egentligen är det den enda bok av Walters som jag tycker är så där RIKTIGT ruggigt bra.

Rosalind Leigh, en författare, får i uppdrag att skriva en bok om Olive Martin, som sedan sex år tillbaka är fälld för ett grymt dubbelstyckmord på sin mamma och syster. Rosalind gör efterforskningar på mordet och allt eftersom hon får reda på mer om Olive, offren och de inblandade, börjar hon tro att Olive sitter inne för mord hon inte begått. Rosalind får kontakt med en av poliserna, Hal, som grep Olive. Hal har numera lagt polisbrickan på hyllan och försörjer sig genom att driva en restaurang. Under eftersökningarna händer både det ena och det andra mellan Hal och Rosalind, vilket ger en extra krydda till handlingen.

Hela tiden finns en tvekan i boken, en fråga om Olive verkligen är skyldig till det otäcka dubbelmordet. Det är det som gör boken så engagerande, för man vill verkligen veta mer om Olive och de andra inblandade figurerna. Ska man läsa endast en bok av Minette Walters så läs "Skulptrisen". Man lär inte bli besviken!
Betyg 4

Rosa 2006-08-01 09:42
En mycket bra thriller. Liksom de flesta av Walters böcker är den suggestiv och psykologisk. Klart läsvärd!
Betyg 4

marta153 2007-09-20 00:25
Författarinnan Roz blir mer eller mindre tvingad av sin förläggare att skriva en roman om dubbelmörderskan Olive Martin. Först blir hon äcklad av den feta varelsen hon möter innanör murarna men sedan växer en märklig vänskap fram under jakten på sanningen. Boken har vunnit Edgar Award som bästa deckare och det förstår jag efter att ha streckläst. Riktigt bra!
Betyg 4

Kaj08 2008-02-01 23:59
Den första boken jag läste av Minette Walters. Det var ett tag sedan nu, men jag kommer ihåg den som gripande och spännande rakt igenom.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Skulptrisen


  Köp boken som film på cdon: