bokrecensioner boktips

Mossvikenfruar

Författare: Emma Hamberg
Genre: Roman
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9100107328


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Om du var jag (men det är du inte, o lyckliga människa...), men om du var jag, om du levt lyckligt gift (eller ja, nästan helt lyckligt i alla fall) med din fina man i massor av år. Om du älskat honom ända sedan nian. Om du ätit allt från kall ravioli till oxfilé med honom. Om du älskat med honom i allt från studentlyor till nybyggd villa ("älskat" låter väl lite för stort och vackert kanske, legat med låter bättre.)
Om du var en medelmåtta som aldrig vågade färga ögonbrynen riktigt svarta eller ha andra mönster än ränder på tröjorna.
Om du kanske inte hade så mycket att göra mer än att just vara tillsammans med din man och glädjas med honom när han fått riktigt bra provision från Mossvikens El & Tv.
Om du hittade en fotorulle i hans jackficka som visade sig innehålla foton (ja, vad annars?), foton på din älskade i armarna på en annan. Och inte bara i hennes armar förresten.
Om du var jag (stackars lilla du i såna fall). Vad skulle du göra då?
A. Älska, glömma och förlåta.
B. Älska, glömma och förbli evigt bitter.
C. Finns det något tredje alternativ?

Utdrag ur boken:
Äsch, det är inget viktigt, ha, ha, jag vet inte varför jag snackar om det här. Skit samma... skit samma. Jag är hungrig. Vad har vi hemma?
Medelbetyg: 3,15 (13 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mossvikenfruar :
2005-12-05 18:10
Boken är stendöd. Tonen är pladdrig och huvudpersonen är fånig.
Betyg 1
2006-01-05 16:51
Jag tycker nog att den här boken är lite småtrevlig faktiskt. Den tar sig så småningom, absolut inte stendöd. I början var jag tveksam till den lite ytliga och tramsiga jargongen; att ordet typ dyker upp i var och varannan mening och det lite stereotypa i hur en kuvad fru i ett litet samhälle har det.

Men jag gillar Hambergs humor, den är klart mycket bättre än andra författare i samma genre (Haag, Ingemarsson, Keyes m fl).
Betyg 3
2006-07-13 10:00
Jag gillade den här boken. Även om den var full av klyschor á la "detta händer inte i verkligheten" så var det en söt story med lyckligt slut och en sund sensmoral på slutet (skönheten sitter inte i utseende och pengar utan kommer inifrån). Kan hålla med om att språket stundvis var jobbigt med lite väl mycket talspråk men det passade just den här romanen. Läste Jenny S efteråt som handlar om ungefär samma sak och gillade Mossvikenfruar bra mycket bättre!
Betyg 4
2007-01-19 08:50
Hej!
Boken handlar om graviditet, kärlek, otrohet och svek. Lite smårolig är den, inte spännande direkt och den etsar sig inte kvar.
Språket kändes lite kort ibland, mycket slang och svärord. Boken är lättläst och om du vill ha en stunds avkoppling, så är den helt ok.
Betyg 3
2007-04-27 20:57
Vill verkligen skriva att boken var underbar och att jag inte kunde lägga den ifrån mig. Men tyv'ärr en ganska ordinär och tråkigt bok som inte lämnar djupar spår.
Betyg 3
2007-09-04 14:02
Oj vilken tråkig och simpel bok. Det ska vara så himla tokroligt hela tiden och storyn håller inte. Författaren är övertydlig och det är inte alls kul. Slängde boken efter jag läst den.
Betyg 1
2007-12-18 18:30
Boken var härlig och lätt att läsa. Författaren skriver på ett sätt som berör.
Betyg 5
2008-03-10 19:56
Det är en lättläst bok som passar perfekt i solstolen att slöläsa. Den handlar om kärlek, otrohet och att vara gravid. Det är ingen bok som jag blir så där berörd av men den är lätt att greppa handlingen om och man vill förståss följa Ankis öde och hur det går för henne. Vissa bitar i boken känns dock inte riktigt trovärdigt, såsom steve, med lugna favoriter, det andra mötet med honom och även hur bussresan till sjukhuset slutade. Denna bok får en trea av mig, varken mer eller mindre.
Betyg 3
2008-04-14 20:59
Den här boken tycker jag var en riktig feel good bok. Den var helt underbar.Jag kunde inte lägga ifrån mig den..
Betyg 5
2008-05-10 15:02
En stark fyra

En jättemysig feel-good bok. Emma Hamberg har skrivit en mycket varm och underhållande berättelse som kan liknas vid en romantisk komedi på bio. Man mår helt enkelt bra efter att ha läst den!

Boken ska också ha ett extra plus för att den fick mig att skratta högt - att få sin läsare att skratta är nämligen en konst som inte alla behärskar.
Betyg 4
2009-06-22 19:32
Hörde den som ljudbok (författaruppläsning). Helt OK. Ingen bok man kommer att minnas, men bra underhållning.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mossvikenfruar
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
På egna ben
 S. OFlanagan
Eldsjäl
 A. Åhman
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund