bokrecensioner boktips

Linas kvällsbok 2

Författare: Emma Hamberg
Genre: Ungdom
Ämnesord: kärlek
ISBN: 9789100113995


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Del 1: Lina är 15 år och bor i Rödköping (Dödköping...), hon hatar att vara okysst (hon funderar till och med på att kyssa sin minderåriga kusin, snacka om panik) och berättar inte för någon att hennes älsklingsrätt är kåldolmar det är inte coolt (bara det att man lägger värsta rökarna av kål gör ju att det erkännandet går bort). Bästa vänner vet hon inte riktigt om hon har (vill de vara med henne bara för att hon är fulare och dummare än de?), och kärlek vet hon inte ett piss om när höstterminen i nian börjar. Men det här blir året då ALLT händer (lite väl mycket kanske...).

Del 2: Två killar och ett hjärta handlar om val. För Lina måste välja.

En bok om ont och gott, svart och vitt och ett hjärta på gränsen till att sprängas.
Medelbetyg: 3,96 (23 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Linas kvällsbok 2 :
2008-01-08 16:52
Lina flyttar hemifrån för att hon ska gå djur-gymnasium i Bramhed som ligger i Hälsingland. Hon är ihop med en kille hemma som heter Ivar. Hon trodde aldrig att hon skulle bli kär i någon annan än honom men i Bramhed finns Kevin...

Alltså, den här boken är så jädra bra! En av de bästa ungdomsböcker jag har läst. Den är rolig, mysig, spännande och bara så bra. Jag tycker verkligen inte att tvåan är sämre än ettan som många andra tycker, tvärtom så tycker jag nästan att den är ännu bättre, eller i alla fall minst lika bra.
Emma Hamberg skriver otroligt bra, och trots att man knappt vet hur personerna ser ut, blev jag kär i Kevin!
Betyg 5
2008-03-29 18:34
Den här boken är faktiskt den bästa boken jag någonsin har läst tror aldrig att någon annan bok kommer att slå den. Jag tycker det skulle var aväldigt roligt om emma skrev en 3 bok om lina. liksom få veta hur det går med kevin och lina efter slutet liksom. Jag kan verkligen rekomendera denna bok!
Betyg 5
2008-04-07 21:25
Linas kvällsbok två hmmm, vad ska jag säga?

Det är en av dom bästa uppföljare jag läst, helt otorligt bra, håller precis som i den förra boken på att skratt ihjäl mig åt Lina humor , och så håller jag såklar på att dööö åt Kevin för att han verkar som den perfekta pojken, ^^ <3
Den bästa svenska ungdomsbok jag någonsin läst, (a)
Betyg 5
2008-04-17 20:51
Väldigt väldigt rolig bok!! Kan verkligen rekommendera :D
Betyg 5
2008-08-03 04:26
Jätte bra bok här men herregud vad jag blir arg på Lina.
Betyg 4
2008-11-16 21:39
Nä, varför gör hon så mot Ivar? den här boken är som en seg gegga för mig. Men språket är, som alltid, skithärligt.
Betyg 2
2009-02-13 12:26
Trodde denna skulle vara lite löjlig för mig ålder, men jag blev faktiskt riktigt glad av att läsa den. Nu undrar jag bara om Emma Hamberg kommer fortsätta med en 3:e bok! Isånnafall är jag först ut att köpa den.

Underbar säger jag bara!
Betyg 5
2009-02-25 19:38
Jag tyckte riktigt mycket om den här boken. Jag läste ut boken på mindre än en vecka och då läste jag linas kvällsbok 1 & 2 :) Det är en bok som man fastnar i och som är svår att sluta läsa när man kommit igång.
Betyg 4
2009-06-26 21:51
Tycker den här är jättebra, bättre än den första boken. Lättläst och hög igenkänningsfaktor. Plus för de roliga illustrationerna.
Betyg 3
2009-07-01 00:18
Älskar denna boken!
Läste ut både 1an och 2an på en och samma kväll, jag blir nästan helt kär i Kevin eftersom han verkar vara den perfekta killen någonsin. Hoppas denna blir till film, och dessutom - på det "skolfotot" som är ritat, så ser Kevin snygg ut. Jag är 14 år och ska börja 8an och nu tänker jag också börja på internat skola, synd bara att det inte finns någon Kevin där :/ och att inte djur-gymnasiumet i Bramhed heller finns.
Betyg 5
2009-07-03 19:06
Bra ungdomsbok, känslor, relationer mm.
Betyg 3
2009-10-20 20:50
Sättet Emma Hamberg skriver på är väldigt enkelt och fängslande och hon lyckas verkligen göra romanen till en tonårings dagbok. Jag fastnade mycket för bok ett och tvåan är nästan bättre.
Det som imponerar mig mest är hur Emma Hamberg verkligen lyckas skapa karaktärerna så att man som läsare otroligt lätt kan sätta sig in i deras tankar och känslor - det är verkligen levande, vardagliga personer man får läsa om.
Betyg 4
2011-05-05 02:06
Kan inte annat än älska denna bok, den handlar om vanliga tonårsproblem som man känner igen sig i. killar, vänner och kärlek. Är nog den bästa bok någonsin, har läst den säkert 50 gånger och har inte tröttnat än. den är till och med bättre än första delen av Linas kvällsbok :)
Betyg 5
2011-07-16 16:01
Ja, alltså jag vaqr jätteosäker på om den här skulle vara bättra än den första eftersom att uppföljare sällan är det, men jag måste säga att den var myyyycket bättre!
Den här boken handlade inte alls lika mycket om att supa, knulla och vara någon, utan mer om att vara sig själv och verkligen vara med en kille för att man vill det och inte för att klättra på statusstegen.
Den var rolig och läsa och språket var så lätt och ungdomligt att den tog knappt tre timmar att läsa.
Än en gång hyllar jag Hamberg för hennes naturliga ungdomsspråk, inte alls så töntigt som det kan bli av vuxna.
Betyg 4
2011-11-11 22:21
den e så jävla bra, jag läste ut den på 2 dagar den bästa bok jag läst.

den handlar om en tjej som heter lina hon har en kille som hon älskar men så börjar hon på en skola långt bort och där finns kevin en sån där kille man bara vill ha...
Betyg 5
2011-12-01 17:53
Sämsta boken som finns, ettan kunde jag knappt sluta läsa. Den var nästan magisk, blev grymt besviken på denna bok. Lina är ytlig och blir bara besatt av killar, hon blev aldrig kär i någon av antingen Ivar eller Kevin. Man kan inte dumpa en kille man älskar så lätt, man är inte otrogen eller tittar på andra om man älskar sin pojkvän. Nej denna rekommenderar inte, om man vill läsa en bra ungdomsbok så läs inte denna bok.

Jag hade hoppas att boken skulle handla om Linas och Ivars förhållande, men nej istället hittade hon en ligist som är så mycket sämre än hennes pojkvän. Denna bok hade inte behövts blivit skriven, den tillför ingenting.
Betyg 1
2012-06-30 14:20
Nja, den här uppföljaren blev inte så lyckad som jag hade hoppats. Jag gillar själva handlingen och språket, precis som i den första boken. Men det är någonting som gör att jag bara har mycket svårt för att tycka lika bra om den här boken.
Men som ni säkert redan har sett så är det många som tycker att den är lika bra som den första, kanske bättre t.o.m.
Jag tycker att om man har läst första boken så ska man ge den här en chans också.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Linas kvällsbok 2
Liknande böcker:
Cirkus
 P. Jansson
Dödlig ömhet
 A. Berggren
Moxie
 J. Mathieu
Seraphinas cirkel
 J. Shipley
Måna möter kärleken
 I. Brattström
Lillvärdinnan Måna i f..
 I. Brattström
Härifrån till Kim
 B. Danielsson
Cassies dubbelgångare
 G. Tobien Sherman