bokrecensioner boktips

Ett enkelt brott

Författare: Theodor Kallifatides
Genre: Roman
ISBN: 9789100136727


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En svart plastsäck flyter tidigt i maj upp under en hängpil på Vårbyfjärdens södra strand. En ung kvinna har blivit brutalt mördad och dumpad i vattnet. Vad har egentligen hänt, och varför?

Att ta reda på det blir en sak för Kristina Vendel, 33 år och nyutnämnd chef för Huddingepolisens rotel 6, och hennes stab. Det hon tvingas ge sig in i kommer att beröra henne starkt. Existentiella frågor tränger sig före rationella.

Theodor Kallifatides tänjer ännu en gång sina gränser och skriver en kriminalroman. Ett enkelt brott är oavlåtligt spännande, underhållande och känslostark.

Utdrag ur boken:
- Nej, men ... mamma mia! Lever Giovanni? Är han kvar i Sverige? Han och jag fick gonorré av samma flicka en gång, ursäkta.... Det var mycket sånt på den tiden...innan vi gifte oss.
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ett enkelt brott :
2005-08-16 12:33
Ett enkelt brott är en enkel men ändå ganska stor roman. Författaren använder ett enkelt och omedelbart sppåk, dock är själva intrigen simpel och det känns som om karaktärerna runt om, i polisstyrkan som utreder brottet, är mer intressanta än brottet i sig.
Betyg 3
2012-07-28 21:16
Boken utspelar sig på 1990-talet. Det var intressant att både den nya chefen och åklagaren var kvinnor och relativt unga. Inte bara arbetet med att klara upp brott beskrivs utan också problem som de anställda på polisstationen har hemma tas upp. Problemet när två misstänkta personer skyller ett brott på varandra beskrivs bra. En bok som gick relativt snabbt att läsa och helt okay att lägga tid på.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ett enkelt brott
Liknande böcker:
Tjejer - sí, killar - no
 S. Scoppettone
Rosa Candida
 A. Olafsdottir
På drift
 M. Lindberg De Geer
Mörk sol
 K. Branzell
Knäppgökar
 W. Self