bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Alltid Odd
Ansiktet
Blixtsken
Broder Odd
Dataterror
donatorn
Draktårar
En ond plats
Frankenstein den förlo..
Frankenstein nattens h..
From the Corner of His..
Frukta ingenting
Främlingar
Fånga natten
Gömstället
Himlen är nära
Hjälten
Hjärtats mörka flod
Intensity
Isfällan
Kall Eld
Livstid
Maken
Midnatt
Mr. Murder
Liknande böcker:
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner
Annelie
 H. Fogelström
Timmar av fruktan
 H. Fogelström
Främlingen på slottet
 A. Maybury
Tvillingarna
 E. Poulsen
Jag vet att han lever
 E. Poulsen
Flickan på den vita hä..
 H. Fogelström
Farlig sommar i Tingsnäs
 K. Lindgren
Sommargästen
 H. Busch

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVäktare

 
Författare: Dean Koontz
Genre: Thriller
Ämnesord: , rysare
ISBN: 9789176133781
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Någonstans finns ett forskningslaboratorium, så hemligt att inte ens de som känner till dess existens vågar nämna dess namn. Från det laboratoriet har två varelser lyckats fly.

En av dem förkroppsligar tillgivenhet, kärlek och hopp. Människor har skapat den, men den har blivit mer än man vågat hoppas - en varelse som kan hjälpa oss att fördjupa vår männsklighet.

Den andra av varelserna är ohygglig död. Någonstans i natten och mörkret vakar och väntar den på sitt tillfälle att hämnas på den mänsklighet som givit den liv.

Medelbetyg: 4,44 (16 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Väktare :


Nessa 2005-08-12 13:42
Som alltid när det gäller Koontz är det en spännande bok.
Betyg 3

Robban 2006-03-07 13:32
kanonbok...
Betyg 5

Jenny 2006-06-19 18:08
"Väktare" är en av de absolut bästa böcker Dean Koontz skrivit. Nyligen läste jag om den efter att ha läst den för första gången ett par år tidigare. Och faktum kvarstår; den är fortfarande så otroligt spännande och underbar!

Någonstans i USA:s avlägsnare delar finns ett hemligt forskningslaboratorium. Där har vetenskapsmän lyckats med något de länge jobbat med; på genetisk väg forska fram två olika varelser. Den ena tillgiven och kärleksfull och den andra grym och blodtörstig. Båda har lyckats rymma...

En dag när Travis Cornell, som tycker sig haft sin del av lidande genom åren, är ute i skogen för att jaga vilt, hittar han en sargad golden retriever som senare visar sig kunna kommunicera med människor via bilder och telepati. Hunden döps senare till Einstein av förklarliga skäl. Nora Veron är den andra huvudpersonen i den här boken. Hon har uppfostrats av den numera döda Tant Violet, vilket har resulterat i att hon blivit en grå gammal mus, som inte oftare än nödvändigt beger sig utanför husets trygga väggar. Men när hon träffar Travis förändras hennes liv för alltid. Förbindelserna blir starkare mellan de tre som funnit varandra, men någonstans ute finns Einsteins mordiska "bror" som letar efter honom. Han vill inget hellre än att döda hunden och hämnas på den mänsklighet som givit honom livet.

"Om man korsar Lassie och E.T., lägger till en bit varulv och en droppe Gudfadern så får man en del av ingredienserna i den här boken." Så står det på framsidan av mitt exemplar av "Väktare". Och visst stämmer det!

Koontz har skrivit en bok som gör att man som läsare verkligen blir engagerad i berättelsen och människor. Boken är så fängslande och medryckande, ja helt fascinerande att man inte kan göra annat än att älska den! Han lyckas gestalta kontrasten mellan ont och gott på ett väldigt bra och hänförande sätt. Väktare är till skillnad från de flesta andra Koontz-böcker inte lika skrämmande, även om den handlar om oförklarliga ting. Jag är avundsjuk på dem som har den här boken oläst... Vilken läsupplevelse som väntar dem! Det dröjer nog inte länge förrän jag blir sugen på att läsa "Väktare" igen...
Betyg 5

jofa 2006-12-30 18:46
Den första boken jag läste av Koontz, satt helt fast i den! Helt suveränt spännande, och med fantasi och teknik som gick hand i hand!
Betyg 5

dsebbe 2007-02-13 18:08
en av de bästa av koontz, spännande rakt igenom och det går att känna sympati även med outsidern, men inte med vincent...
Betyg 4

pys82 2007-02-25 02:29
Har läst den så många gånger och blir lika tagen av den varje gång. En super bra bok!
Betyg 5

Thomas72 2008-04-06 12:49
En av de bästa böckerna jag har läst. Koontz bästa.
Betyg 5

complete 2008-04-06 19:04
Som vanligt när det gäller Koontzs mysskräck så finns det ett driv i berättelsen som gör att det är svårt att lägga ifrån sig boken.

Karaktärerna och deras livsöden förefaller åtminstone till en början både intressanta och spännande. Har man dock läst en handfull böcker av Koontz är det svårt att inte störa sig på att han återanvänder konceptet - " Hämad kvinna med lite psykologiska problem av kognetiv art och hemskt förflutet möter melankolisk äkta man som hjälper henne att blomma ut och leva och bla bla bla...lyckliga i alla sina dar bla bla bla"
Ärligt talat är det jävligt banalt men det går att ha överseende med så länge man ändå bryr sig om hur det ska sluta. För det gör man och kampen mellan gott och ont som alltid präglar denna typ av böcker är ändå svår att inte fascineras av. eller åtminstone att beröras av.

Men ändå, skräckromaner har en tendens att vara ojämna och det här är inget undantag. Bra upptakt som lovar mer än vad den håller
Betyg 3

gun 2012-01-06 13:45
Vincent Nasco, yrkesmördaren, fyllde mig med obehag. En otäck galning som inbillade sig att han fick offrens energi. Outsider, en genmanupulerad varelse, var ju mer en overklig figur och väckte inte så starka känslor.
Boken bjuder på många mord, kärlek, rädsla och handlingskraft. Boken är mycket bra och den som gillar Stephen King gillar även Dean R. Koontz.
Betyg 5

Spaniard 2013-08-03 23:59
Koontz är bra, men den här kan inte klassas bättre än genomsnittet.
Grundidén med genmanipulerade djur med förhöjda egenskaper är kittlande men bortkastad. Han tar det på tok för långt.

Det är framför allt de smått tarvliga genvägarna som irriterar. Koontz verkar denna gång helt ignorera vikten av trovärdiga broar mellan olika resonemang. Personerna och deras åsikter är kraftigt överdrivna och som om det inte vore nog vänder det tvärt mellan varven.

Sällan har väl Koontz målat en historia med så pass stereotypiska penseldrag, knappt en enda karaktär känns naturlig.

En besvikelse.
Betyg 2

HandsomeJack 2018-01-24 09:21
En mycket bra bok som fick mig gripen. Koontz lyckas undvika fällan med att vänta för länge för att det ska börja hända saker. Redan i de första sidorna börjar handlingen komma igång, och man får pusselbitar som en efter en passar in i den stora helheten, och man tänker ofta efter och funderar och jämför hur dagens hundar tänker och beter sig med vad som hänt med hunden i boken.

Ett klagomål på en otroligt viktig detalj som Koontz verkat ha missat; hundar är dödligt intoleranta mot teobromin som finns i choklad. Gör inte som Travis Cornell och ge choklad till din hund!
Betyg 5

bonadea 2018-09-04 09:33
Jag har läst flera av Dean Koontz böcker och gillar honom som författare Väktare är nog den bästa bok han har skrivit. Han har lyckats inte bara skapa ohyglig spänning utan även kärlek. Man förälskar sig i den stora gula golden retriver hunden, och man hatar mänskligheten för dens ondska.
Riktigt bra bok!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Väktare


  Köp boken som film på cdon: