bokrecensioner boktips

Främlingar

Originaltitel: Strangers
Författare: Dean Koontz
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 1986


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

De är främlingar: En handfull människor, med olika bakgrund, bosatta i olika städer och byar spridda över Amerika. De har ingenting gemensamt - utom sin fruktan. De är offer: En okänd slräck smyger sig kall och naken in i deras drömmar. Och gradvis förvandlas också deras dagar till outhärdliga mardrömmar. De är utvalda: De kan inte undkomma, Av ett svart och undertryckt minne dras de alla till det ödsliga Motell Lugnet - där den fruktansvärda sanningen väntar.
Medelbetyg: 3,82 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Främlingar :
2004-03-08 00:42
Min första bok som jag läst av Dean R Koontz. Tyckte den var otroligt spännande och bra de första 75 procenten av boken, men jag blev lite besviken på slutet. Dock vill jag rekommendera den.
Betyg 4
2004-03-08 11:13
sämst boken allså
2004-04-06 15:10
Jag gillade den här boken. Spännande och otäck. Det var nu många år sen jag läste den så jag får nog ta och läsa om den och se om jag fortfarande tycker den är lika bra nu.
Betyg 3
2004-05-16 01:24
Det här är inte någon av mina Koontz-favoriter. Fast jag ska erkänna att det är ett bra tag sedan jag läste den. Jag vågar mig dock på att rekommendera den eftersom jag vet att Koontz inte skriver dåliga böcker! :-)
Betyg 3
2004-09-06 23:58
spänande bok,lite dåligt slut bara
Betyg 4
2005-07-23 20:57
Jag tycker att det är en bra bok. Spännande och lite lagom läskig. Rekommenderas!
Betyg 4
2005-12-28 21:50
Spännande och underhållande. Har alltid varit svag för skräckgenren och Främlingar levde upp till mina förväntningar.
Betyg 4
2006-06-19 18:08
En handfull för varandra okända människor runt om i USA börjar vid ungefär samma tidpunkt drabbas av olika problem. Det är bland annat författaren Dominick Corvaisis som börjar gå i sömnen, Doktor Ginger Weiss som plötsligt blir panikslagen vid synen av helt vanliga ting och Ernie Block som vid femtiotvå års ålder får fobi för mörker. Mot sin vilja dras dessa främlingar till det ödsliga Motell Lugnet för att försöka komma till rätta med sina problem. Det visar sig snart att de alla förra sommaren såg något de inte var avsedda att se och därför utsatts för hjärntvätt. Men nu börjar hjärntvätten sakta men säkert att luckras upp...

"Främlingar" är en mycket spännande och tät berättelse från början till slut. Den blir aldrig långtråkig, trots att den är ganska tjock. Kapitlen är korta, vilket gör att den känns lätt att läsa. De olika parallella handlingarna som växlas hela tiden, gör att boken aldrig känns långdragen. Så om man av någon anledning inte gillar tjocka böcker kan man lugnt läsa denna utan att bli uttråkad.
Betyg 4
2007-02-16 16:07
spännande bok som tätnar efterhand som man inser personernas sammanhang, håller med om att slutet kunde varit lite snyggare men boken är så pass bra att slutets svagheter inte syns så mycket
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Främlingar
Liknande böcker:
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind
De första tolv
 D. Rudberg
Iskall sol
 L. Sigurðardóttir
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Grissly
 M. Kallentoft
Mörkare än midnatt
 M. Connelly