bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Alltid Odd
Ansiktet
Blixtsken
Broder Odd
Dataterror
donatorn
Draktårar
En ond plats
Frankenstein den förlo..
Frankenstein nattens h..
From the Corner of His..
Frukta ingenting
Främlingar
Gömstället
Himlen är nära
Hjälten
Hjärtats mörka flod
Intensity
Isfällan
Kall Eld
Livstid
Maken
Midnatt
Mr. Murder
Mörkret faller
Liknande böcker:
Oryx och Crake
 M. Atwood

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFånga natten

 
Författare: Dean Koontz
Genre: Science fiction
ISBN: 9171338101
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Fånga natten tar Dean Koontz oss med till Moonlight Bay, en idyllisk småstad som döljer vidriga hemligheter och ofantlig ondska men som också har ett stort mått av värme och mänsklighet. Den lokala polisen är mer intresserad av att dölja än att utreda brott.

Fyra små barn försvinner, spårlöst! Varför? Christopher Snow ger sig ut på en halsbrytande och livsfarlig jakt för att finna barnen. Han är övertygad om att deras försvinnande har ett samband med det forskningsprojekt hans döda mor ledde. Tillsammans med sin hund Orson trevar han i nattens mörker, en van miljö för Christopher, vars sällsynta genetiska hudsjukdom - xeroderma pigmentosus - gör honom extremt sårbar för ljus. När även hunden försvinner tvingas Christopher att skaffa hjälp.

Händelserna utspelar sig till stor del i de avgrundsdjupa valven under Fort Wywern, en f.d. militäranläggning som tidigare tjänstgjort som hemligt forskninglaboratorium. Gastkramande och livsfarliga situationer avlöser varandra, och hade det inte varit för Koontz märkliga förmåga att mitt i det otäcka förmedla värme och humor hade det varit svårt att uthärda detta nya bevis på att skräckromanens mästare heter Dean Koontz.

Medelbetyg: 3,88 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Fånga natten :


helix 2006-06-21 10:05
Jag pendlar i mitt omdöme, etta eller tvåa? Kalkon eller - faktiskt - lite substans?
Kommer nog fram till att denna sci-fi roman ändå har lite substans. Koontz har bemödat sig med att göra lite bakgrund-research, trots allt.
Men det saknas mycket. Det blir inte riktigt spännande. Persongalleriet är alldeles stendött. Som läsare känner man inte för någon, man bryr sig inte om de skall klara det/sig eller inte.
Åsså är det alltför många logiska hopp i historien. Slutsatserna som karaktärerna i historien drar är alltför fantastiska och icke trovärdiga, som någorlunda intelligen läsare suckar man ofta... Sen visar det sig iofs att de inte alltid har rätt, men de AGERAR som om de hade det.

Positivt då? Ja författaren får faktiskt till en ganska intressant historia till slut med flera härliga förvecklingar på ett fantastiskt (i ordets bokstavliga betydelse) sätt. ---

Nej, Koontz övertygar inte med "Fånga natten". Slöseri med tid.
Betyg 2

Chrille74 2006-07-04 18:09
En ganska bra bok. Jag har en ganska kräsen smak av böcker. Det blir nästan aldrig kriminnalromaner eller deckare. Men den här gick att läsa.
Betyg 3

anette.lenander 2009-05-24 15:07
Det var en spännande bok.Det tog lite tid innan man
kom in i handlingen.Ungefär i halva boken förstog
man vad den handlade om sen var det jättespännande.
Betyg 5

Thomas72 2010-01-17 13:28
Kanske lite för fantasifull handling. Men bra skriven.
Betyg 4

Marajjah 2010-08-11 11:57
Jag tycker att denna lilla serie är en av Koontz bästa. Passade min smak, mycket spännande och man längtar till nästa sida. Även om det är saker som räknas osm sci-fi så får han en att tro att det kan vara sant.
Betyg 5

Spaniard 2011-10-11 12:59
Det här var min första Koontz och en av få böcker jag läst två gånger. Det är nervkittlande spänning och en del humoristiska inslag. Storyn är egentligen rena b-skräckisen men det är Koontz målande berättande som engagerar.

Kan man njuta av språkbehandling och satsmelodier är detta en liten pärla. Har man normalt svårt för övernaturliga varelser bör man välja något annat.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Fånga natten


  Köp boken som film på cdon: