bokrecensioner boktips

Ett hus av hat

Originaltitel: House of hostile women
Författare: Florence Faulkner
Genre: Thriller
Ämnesord: kärlek, spänning, mysrysare, carneval
Utgivningsår: 1981
ISBN: 9135021640


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Maureen Dunne blir erbjuden ett synnerligen egendomligt jobb - som "fästmö" till en av landets mest eftertraktade ungkarlar.
Nyheten om "förlovningen" slår ner som en bomb, inte minst bland kvinnorna i hans närmaste omgivning. Hans hus blir snart ett hus fyllt av hatiska och fientliga kvinnor.
Hur långt kan de drivas i sitt hat???
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ett hus av hat :
2021-07-29 04:28
Den färglösa Maureen Dunne förvandlas till en strålande skönhet när hon lämnar sitt trista kontorsjobb och får anställningen att spela fästmön till den gudomligt attraktiva och stenrika affärsmannen, Jason Fuller som inte längre vill att skvallersidorna ska spekulera i hans kärleksliv. Min tanke är att denna stiliga man kanske föredrar det andra könet- men inte i de här gamla kioskböckerna där slutet är och förblir självklart. Storslagen kärlek mellan man och kvinna. Men först mängder av intriger.
Vistelsen i Jasons hem som han delar med fyra andra kvinnor visar sig inte bli alltför lätt för Maureen. Någon av de andra kvinnorna tycks vilja göra sig av med henne. Men vem? Är det, Dodie- Jasons unga styvdotter som tidigt förälskat sig i sin styvfar och som har ett förflutet med psykiska besvär. Eller är det, Jessica? Den juvelbesatta fastern? Eller hennes personliga sekreterare, den gråa Mae som försöker sig på att efterlikna Jasons döda hustru till utseendet? Eller är det Mrs. Hodges- kokerskan som älskade Evelyn, den döda hustrun och som kanske inte vill se någon ny Mrs. Fuller i Maureen.
När Maureen förgiftas en natt kommer frågorna över henne. Hur dog egentligen Jasons första hustru, Evelyn? Var det självmord, olycka eller i själva verket mord?
En bitvis ganska banal, men småmysig historia som jag inte annat kunde än att sträckläsa. Perfekt att läsa när man som jag inte läst något för hand på ett tag.
Slutbetyg, en 4:a!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ett hus av hat
Liknande böcker:
Operation Medelhav
 D. Lowden
Dissonans
 B. Wikström
Slavlägret
 P. ODonnell
Modesty Blaise - Köpa..
 P. ODonnell
Drakklon
 P. ODonnell
Sommar
 P. Jansson
Dubbelexponering
 S. Avindell
Själsfränden
 S. Sarenbrant
Järnskallen
 N. Håkanson
Samma Författare: