bokrecensioner boktips

En röst ur mörkret

Författare: Elisabet Reymers & Per Reymers
Genre: Thriller
Ämnesord: kärlek, spänning, mysrysare, medium
Utgivningsår: 1975
ISBN: 9788711742013


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Katarina är förväntansfull. Snart ska Göran sluta sin FN-tjänst och de ska äntligen gifta sig. Men ingenting blir som hon tänkt sig. Göran dödas av en handgranat och hennes liv slås i spillror. Hur långt är Katarina egentligen beredd att gå för att få kontakt med Göran?
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En röst ur mörkret :
2021-06-05 03:02
Jag har alltid varit svag för klassisk kiosklitteratur. Det är lättsam och underhållande läsning som väcker en hel del nostalgi hos mig och som verkligen inte kräver någon större koncentrationsförmåga.
Under decennierna har jag läst mängder av mysrysare som oftast är skrämmande förutsägbara. I nio fall av tio är det en ung vacker kvinna- aldrig någon gammal och ful- som beger sig ut till en stor skrämmande herrgård där fasor och mord väntar henne. Det slutar alltid lyckligt med att advokaten/brorsonen/polismannen förälskar sig i henne och slutet gott allting gott.
Mysrysarna var oftast skrivna av amerikanska eller brittiska författare. Enbart några få svenska författare har skrivit mysrysare såsom den här.
Katarinas fästman Göran dödas under ett FN-uppdrag. Förstörd söker hon stöd hos arbetskamraten Elsa som har en ung släkting som är medium och som visar sig kunna ha kontakt med Göran från den andra sidan. Mycket snart känner Katarina sig i iakttagen och tycker sig skönja Görans ansikte i mörkret utanför sitt fönster. Men hur kan det vara möjligt?
Det är en lättsam berättelse, oförutsägbar och lite mystisk. Långt ifrån den bästa mysrysare jag läst dock. Författarparet Elisabet och Per Reymers skrev ju främst sjukhusromaner- en genre jag aldrig varit särskilt svag för.
Boken finns att läsa som e-bok, utgiven av Saga Egmont för den som är nyfiken!
Slutbetyg, en 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En röst ur mörkret
Liknande böcker:
Rambo III
 D. Morrell
Rambo
 D. Morrell
Kinesen
 S. Leather
Tvekampen
 D. Morrell
Goldeneye
 J. Gardner
Parmiddagen
 M. Österdahl
Visa ditt rätta ansikte
 H. Fogelström
Asfaltsland
 C. Cosby