bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Alltid Odd
Ansiktet
Blixtsken
Broder Odd
Dataterror
donatorn
Draktårar
En ond plats
Frankenstein den förlo..
Frankenstein nattens h..
From the Corner of His..
Frukta ingenting
Främlingar
Fånga natten
Himlen är nära
Hjälten
Hjärtats mörka flod
Intensity
Isfällan
Kall Eld
Livstid
Midnatt
Mr. Murder
Mörkret faller
Nattens ögon
Liknande böcker:
De Förjagade
 M. Strömberg
Jänkarna
 F. Dard
Döden kvittar det lika
 A. Schjetlein
Säg att du är min
 E. Norebäck
Elva dagar i snön
 M. Sandemo
Min bror Michael
 M. Stewart
Stygga flickor kommer..
 H. Stjernström
Francys Evangelium
 A. Lind
Norr om paradiset
 T. Engström
Nattens skuggor
 G. Murphy

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker


     

Maken

 
Originaltitel: The Husband
Författare: Dean Koontz
Genre: Thriller
Ämnesord: psykologi, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789170027178
 
Spänning:  3
Romantik:  1

Direktlänk till boken hos Bokus

CDON.COM

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Köp på tradera


Hur långt skulle du gå för kärleken?
Skulle du dö för den?
Skulle du döda för den?

”Vi har din fru. Du kan få henne tillbaka för två miljoner kontant.”

Trädgårdsmästaren Mitchell Rafferty tror först att det är ett skämt. Han planterar blommor i en kunds trädgård när hans mobil ringer, och nu står han i en vanlig förort en solig sommardag, och har det värsta samtalet i sitt liv.

Vem det än är på andra sidan luren så talar han sanning. Han har Mitchs fru och han har sagt sitt pris. Han bryr sig inte om att Mitch driver en liten trädgårdsfirma och inte har någon möjlighet att samla ihop en sådan svindlande summa. Han är säker på att Mitch kommer att lösa det på något sätt. Bara han älskar sin fru tillräckligt…

Och Mitch älskar henne tillräckligt. Han älskar henne mer än själva livet. Och han har sextio timmar på sig att bevisa det. Han måste hitta de två miljonerna dollar tills dess. Men han kommer att betala så mycket mer. Han skulle betala vad som helst.

Medelbetyg: 2,8 (10 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:
Mellansdagsrea hos adlibris upp till 70% rabatt!

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Maken :


hencka 2009-06-14 17:22
Den första boken av Koontz som jag läste till slut.
Trädgårdsmästaren Mitch får en vacker dag ett samtal om att hans fru kidnappats.Mitch får 60 timmar på sig att komma upp med 2 miljoner dollar för att få sin fru tillbaka.Det här är upptakten till en otrovärdig historia som framskrider med expressfart.Det följer svek,lögner,barndomstrauman och mord på löpande band.Historien är dock ganska tarvlig och personskildringarna tunna och ointressanta.De sentimentala och psykologiska inslagen berör inte ett dugg.Rena rama kiosklitteraturen.
Betyg 2

helena2 2009-08-06 19:18
Hörde den som ljudbok. Bra uppläsare. Men nej, boken var inte bra. Alldeles för många sidospår som gjorde det hela väldigt rörigt.
Betyg 2

Susanne 2009-09-28 14:51
Ännu en otroligt bra och spännande bok av Koontz. I många av de tidigare böcker jag läst av honom finns många romaner där han blandat sciencefiction med spänning utan för den sakens skull göra det ”löjligt” att läsa. Koontz jämförs ofta med Stephen King eftersom deras genrer går hand i hand. Denna spänningsroman var dock helt utan ”övernaturliga” inslag. Precis som boken Vansinne så kunde jag inte lägga ifrån mig denna bok när jag väl kommit in i den, men det var även något i denna som saknades som jag inte riktigt kan sätta fingret på. För övrigt så gillade jag handlingen och upplägget av hela historien. Jag rekommenderar även denna bok varmt.
Betyg 5

Pingu 2010-03-05 22:32
Har lånat den på ljudbok, men än så länge bara hört ca 1/3. Lyssnade nyligen på Vansinne av sama författare, vilken jag tyckte var ganska bra. Men jag måste säga att än så länge är de båda böckerna extremt lika. Det är nära nog exakt samma upplägg på både huvucpersonens situation som hans agerande! Otroligt att en författare kan ge ut två böcker som har så lika inledning. Hoppas verkligen det blir en vändning.

complete 2010-03-05 23:52
I nio fall av tio är Koontz rena skräpet och jag funderar ofta under långa sömnlösa nätter på varför jag alls ger honom min uppmärksamhet. Det finns ingen vettig anledning till att med avsmak ta del av pinsamt tunna berättelser som förpestas av helt osannolika karaktärer. Sådana människor finns bara i Holywood-filmer som spelar sin publik rakt i famnen. Alla dessa tafatta försök till att ge dem lite djup och personlighet fallerar redan i inledningen.Som Pingu så observant påpekar i inlägget över mitt..man har läst det här...alldeles för många gånger...för även om intrigen kan skilja sig så skriver Koontz egentligen samma historia om och om igen..förmodligen i evigheters evighet. Ändå läser jag det här. Det är ungefär som att vara uppslukad i en reklampaus. Plötsligt rycker jag till och undrar vad fan jag håller på med. Och byter kanal.
Betyg 1

Uffeman 2010-06-01 19:55
Jag är egentligen ganska förtjust i det upplägg som görs här. Det här var min första bok av Koontz. Det är amerikanskt. Det är lite småmacho, med stora doser ÄCKLIG sentimentalitet. Kortfattat kan jag väl säga att jag tyckte att historien var ganska rak, med vissa longörer. Det är hyfsat spännande ända fram tills den slutliga uppgörelsen och epilogen. Här gör författaren ett lustmord på sig själv med osannolikhet efter osannolikhet. Sedan avslutar han med en epilog som är så sentimentalt tillrättalagd att man får lust att spy. Betyget två förtjänas endast för att en stor del av boken är ett hyfsat hantverk. Men betyget ligger väldigt nära en etta.
Betyg 2

tetris 2011-03-21 12:27
En helt ok bok, men den här boken känns tunn, kanske framförallt upplösningen. Det blir lite antiklimax när slutet avhandlas på några sidor när resten av handlingen är detaljerat beskriven. Ok som tidsfördriv, men jag rekommenderar den inte.
Betyg 3

anette lenander 2011-08-08 18:39
Helt klart en läsvärd bok av Dean.Den var spännande hela tiden och slutet var bra.
Betyg 5

Spaniard 2011-09-03 20:28
Jag är en hängiven Koontz-supporter och brukar beskriva hans övernaturliga inslag som en akilleshäl. Just därför kom "Maken" som på beställning.

Jag förstår mig inte på kritiken här på forumet. Koontz använder sitt patenterade bildspråk och kryddar med träffsäkra metaforer. Möjligen kan jag skriva under på att slutet kunde ha gjorts bättre men boken som helhet håller klass.

Koontz får gärna undvika övernaturligheterna oftare framöver.
Betyg 4

Anfield 2013-03-15 11:25
en helt ok bok ! inte lika bra som Hjälten !
Betyg 3

BlommigaBarbro 2016-12-16 16:33
Nej! Det här var verkligen inte bra. Jag hade förväntat mig betydligt mer spänning, men så lyssnade jag ju inte på hela heller. Men den är alldeles för tråkig och rörig för att jag ska orka med det! Ingenting jag kan rekommendera!
Betyg 1

Skriv egen bokrecension till Maken

 


Köp boken som film på cdon: