bokrecensioner boktips

Ansiktet

Författare: Dean Koontz
Genre: Thriller
Ämnesord: psykologi
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789170024634


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ethan Truman, tidigare polis, arbetar som säkerhetschef hos världens mest uppburne skådespelare Channing Manheim, Ansiktet kallad rätt och slätt. Kryptiska och bisarra paket med hotelser som kommer till det manheimska residenset förbryllar och skrämmer den rutinerade spanaren. Den sista leveransen ger dock den ledtråd han behöver.

Hemma i den palatsliknande borg som är Ansiktets hem finns en stab av säkerhetsmän, en galen fransk kökschef och hans kockar, trädgårdsmästare, en barsk husföreståndarinna och hennes tjänstefolk. Här finns också den tioårige sonen Fric, som skyddas hermetiskt mot omvärlden. Han är en ensam liten pojke som ser rakt igenom den pseudovärld fadern lever i. Mamma Supermodell har han inte träffat på över ett år. Denne skarpsinnige Fric får en huvudroll i det kommande dramat.

Utanför den manheimska borgen som är bevakad av 83 kameror rör sig kaosteoretikern Corky Laputa, utstuderat grym och dödligt farlig för alla i sin omgivning. Ethan behöver all hjälp han kan få i kampen mot denna personifierade ondska, och han får det från oväntat och oförklarligt håll från en skyddsängel.

Dean Koontz bjuder i sin nya roman på ett rikt, säreget och många gånger komiskt persongalleri, som lockar till befriande leenden mitt i den nervpåfrestande spänningen. Denna förmåga gör Koontz till mycket mer än bara spänningsförfattare; det finns ett drag av Dickens i hans förmåga att skapa personligheter och hålla läsaren trollbunden sida efter sida.

Utdrag ur boken:
Medan Dunny låg i koma hade han upplevt något fruktansvärt, som varken inträffat i denna världen eller i hans drömvärld, utan i något mystiskt rike. Han hade deltagit i ett ordlöst samtal, som om han andats in ett spöke som färdats in i hans lungor och vidare ut i artärerna, via blodomloppet in i hjärnan, och väl redo att plåga honom i själens mörka skrymslen under femtiosex minuter.
Medelbetyg: 3,89 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ansiktet :
2008-03-09 15:39
Boken är lite seg och inte lika bra som Deans andra böcker.
Det dröjer till man har läst halva boken sen händer allt
på en gång.Slutet är väldigt spännande och man har svårt
att slita sig från boken.
Betyg 3
2008-03-10 18:04
Neej jag anser nog att böken är bättre än så ! Koontz språk och berättarteknik briljerar numera ,så även i den här mkt underhållande berättelsen om en rik pojke med en berömd pappa som måste vaktas mot riiiiktiga odingar - underhållande,humoristikst,spännande och rappt .Numera slår koontz ut king .
Betyg 4
2008-04-12 13:06
4,5! Fantastiskt bra, spännande och medryckande! Tyvärr var den lite för lång och något seg emellanåt, men detta vägs upp av Dean Koontz otroliga författartalang. Koontz är, enligt min mening, en av världens bästa berättare.

(Läste den engelska versionen, The Face)
Betyg 4
2008-08-01 22:48
Lite lätt rörig till en början, men den blir bättre och mer spännande mot slutet.
Inte den bästa Koontz jag läst, men han skriver ruggigt målande.
Betyg 4
2009-08-29 00:39
Skit!
2010-02-04 12:42
Detta är första gången jag läser något av Dean Koontz har skrivit, men boken är jätte bra, handlingen är spännande och helt oförusägelebar. Karaktären Corky var onskan själv, men även alla andra karaktärerna i boken var mycket levande, jätte bra peronskildring och språk.
Betyg 4
2011-09-25 14:31
Mustig och gedigen thriller med flertalet stereotyper i detaljrika biroller. "Ansiktet" är en framgångsrik skådespelare som representerar ytligheten, säkerhetschefen Truman står för förnuftet och Corky Laputa bidrar med ondska. Och det är just med ondskans mörka färger Koontz målar flitigast. Undrar varför?

Boken är med sina drygt 600 sidor inget lättsmält drama. Vi får noggranna redogörelser av händelseförloppet och spänningen stegrar sakta men säkert. Den är mustig och välskriven och lär älskas av Koontz trogna läsare. Andra, mer kräsna actionsökare bör välja annat.

En snygg tegelsten i bokhyllan hur som helst.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ansiktet
Liknande böcker:
Dubbelexponering
 S. Avindell
Själsfränden
 S. Sarenbrant
Tro mig när jag ljuger
 E. Simensen
Skampärlorna
 A. Lilja Gladh
Det ingen ser
 L. Hall
Terror utan slut
 P. Saxon
Farliga makter
 E. Davis
De oönskade
 R. Andersson
De oönskade
 R. Andersson