bokrecensioner boktips

Vinnaren

Originaltitel: The winner
Författare: David Baldacci
Genre: Thriller
Ämnesord: kärlek, spänning
Utgivningsår: 1998
ISBN: 9171335854


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

LuAnn Tyler är tjugofyra och har nästan inte mat för dagen för sig och sin dotter. Hon lever i en destruktiv relation med en ölpimplande odugling. En dag blir hon kontaktad av en mystisk man och får ett erbjudande som nog ingen skulle tacka nej till: Att vinna högsta vinsten, 100 miljoner dollar, på amerikanska Lotto. LuAnn anar oråd men fastnar så småningom på kroken och miljonerna är hennes. Hon följer noggrant den mystiske mannens instruktioner och flyttar utomlands till ett liv i lyx och rikedom.

Efter tio år i exil blir hemlängtan för stark och hon återvänder i lönndom och under falskt namn till USA. Den mystiske mannen accepterar inga sådana avsteg från instruktionerna. Askungesagan är slut. LuAnn har dragit på sig en skuld som inte kan betalas i pengar.

Medelbetyg: 3,83 (12 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vinnaren :
2005-04-10 02:26
Det här är en berättelse, en sådan där fantastisk grej som aldrig händer...men å andra sidan, i USA kan väl allt hända!!??

Kort och gott;
Lu-Ann Tyler, har haft ett struligt liv, blir en dag kontaktad av en mystisk man och får ett märkligt erbjudande om att vinna en stor summa pengar på Lotto. Förbehållet är att hon och hennes dotter skall lämna landet och ALDRIG komma tillbaka. Hon nappar på erbjudandet och skaffar sig ett lyxigt liv utomlands. Tyvärr blir hemlängtan för stor och hon återvänder till USA....det skulle hon aldrig ha gjort.

En spännande bok av en skicklig författare, en häftig berättelse.
Betyg 4
2006-03-01 20:35
Spännande men aningen långdragen
Betyg 4
2006-07-09 00:02
Boken består av två delar - före och efter vinsten.
Den första delen var bra, den andra, som är ca 2/3 av boken är visserligen spännande och händelserik, men alltför fantastisk men ändå förutsägbar. Och alltför lång tycker jag.
Betyg 3
2006-08-03 17:53
Mycket välskriven bok med spännande handling som trollbinder läsaren från början till slut. En riktig höjdare!!
Betyg 5
2007-08-06 18:33
Välskriven, lättläst bok som var spännande intill sista sidan. Kanske inte så jätterealistisk hela tiden men ändå med en spännande handling.
Betyg 4
2008-05-15 11:25
Nja... Alldeles för lång, lite för otrolig... och lite för mycket "kioskdeckare". Baldacci är fantasifull och kan vara spännande, men jag saknar drivet i denna historia och föll väl aldrig för någon av karaktärerna.

(Och varför måste alltid en manliga mannen och den modellkvinnliga kvinnan falla för varandra?? Jag kan gilla den här amerikanska thriller-grejen, men inbland känns det bara för mycket!)
Betyg 2
2008-05-25 22:40
Oerhörd spännande.
Betyg 5
2009-02-26 08:05
En fantastisk och spännande historia om en fattig, utsatt men modig tjej som gör LYFTET!!!
Betyg 5
2011-03-01 20:22
Den andra boken jag läst av Baldacci.Rätt så hyfsad men ganska utdragen.Bra intrig och upplägg men tidvis litet naiv och orealistisk.Även om slutet var väntat så var det relativt lyckat i den här historien.
Betyg 3
2011-10-03 21:48
Denna tidiga Baldacci erbjuder spänning för spänningens skull. Det är således inget för den kräsne realisten. Historien är spektakulär men passerar gränsen och blir konstlad. Kan man svälja det med en nypa salt blir det en ganska trevlig läsupplevelse med många nyanser.

"Vinnaren" är inledningsvis sagolik och i centrum står en ung kvinna och hennes dotter. De lever i miserabla förhållanden men erbjuds en väg till rikedom och eventuell lycka. Det blir naturligtvis komplicerat och bokens andra halva blir en kamp för överlevnad.

Historien har intressanta delar som kan fungera som samtalsämne men den låga trovärdigheten sänker betyget.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vinnaren
Liknande böcker:
De ensamma
 A. Kuru
De rättrådiga
 T. Lindberg
Älgkronan
 A. Lilja Gladh
Lämna inga spår
 H. Coben
Den sista akten
 A. Berg
X
 P. Engman
Röd signal
 J. Brännström
Dödsdansen
 M. Grund
Dödsdansen
 M. Grund