bokrecensioner boktips

Mitt liv som pojk

Originaltitel: Boy
Författare: Roald Dahl
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 1984
ISBN: 9188877892


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Äntligen kommer Mitt liv som pojk ut igen! Läs om alla märkliga, roliga, spännande saker som hände Roald Dahl som liten. Illustrationer av Quentin Blake.

"…en del av mina minnen är roliga. Andra gör det ont att tänka på. Några är obehagliga. Jag antar att det kan vara därför jag fortfarande minns dem så väl. Allihop är sanna."

Det var en rad märkliga händelser som Roald Dahl (1916 –1990), en av världens mest älskade barnboksförfattare, var med om som pojke, och det är kanske från dem han fått några av de fantastiska idéerna till sina världsberömda böcker. Till exempel bilturen där han höll på att mista näsan och de härliga skolloven i Norge.

Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mitt liv som pojk :
2005-04-09 14:02
"En av världens främsta barnboksförfattare sammanfattar här sin barndom. Det är kort sagt en biografi för barn likaväl som för vuxna. Klarsynt och engagerande berättar Dahl om stryk i skolan, elaka husmödrar, chokladfabriker och annat som berörde honom som liten.
I denna genomgående berättarglada och färgstarka berättelse finner vi nycklarna till många av Dahls sagor. Men jag vill poängtera att detta är långt långt ifrån någon tråkig biografi med uppräkningar av årtal och bedrifter. Dahl beskriver sin barndom på ett mycket spännande sätt. Om detta beror på att han hade en spännande barndom, eller bara berättar facinerande - (vad han än skriver om) - det återstår att se. Köp boken och avgör själv. Du kommer inte bli besviken! Det här är en mycket läsvärd bok.
Betyg 4
Liknande böcker:
Boris glasögon
 P. Cohen
Super - Charlie och sp..
 C. Läckberg
Super - Charlie och mo..
 C. Läckberg
Nalle Brunos vinter
 G. Ingves
Johan och Kalle Korp
 D. Schubert
Emmy och havet
 I. Rydén
Skalman och Trollfen
 R. Andreasson
Alva och sommaren
 J. Berglund