bokrecensioner boktips

Herr och fru Slusk

Författare: Roald Dahl
Genre: Ungdom
ISBN: 9789129695359


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 2,83 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Herr och fru Slusk :
2004-11-17 22:32
Herr och fru Slusk är ett föga sympatiskt par som lever för att jävlas med varandra och alla som kommer i deras väg. Ute på gården håller de en stackars apfamilj fången och tvingar dem att stå på huvudet och göra fåniga konster. Vidare smetar Herr Slusk varje vecka superstarkt lim på ett träd och fångar in oskyldiga fåglar att ha i parets fågelpaj. En dag får apfamiljen nog och bestämmer sig för att hämnas.....

Charmig historia om ett fult och elakt par (om man är ful inombords blir man ful på utsidan också är en av de moraliska pekpinnarna i denna historia). Rent allmänt kändes historien en smula seg och ingen av personerna särskilt intressanta. Typiskt för Dahl är bisarra personer och absurda händelser och oftast fungerar detta bra, men ibland känns det överdrivet, som i denna ganska trivala historia. Roligast är det när Herr och Fru Slusk bråkar med varandra, men därefter förlorar historien sin styrka. En stark tvåa får Dahl för denna lättsmälta saga.
Betyg 2
2007-01-30 19:36
Rolig och ganska kort bok för de mindre. Tyckte om den när jag var barn.
Betyg 3
2007-12-04 16:11
Jag läste den här boken när jag var liten. Det ångrar jag. Det är den äckligaste bok jag någonsin läst! Man blir spyfärdig bara man tänker på den! Roald Dahl är en bra författare, men han förstår väl själv att det är äckligt!
Betyg 1
2022-03-16 08:02
En slusk är en människa som inte bryr sig det minsta om sitt yttre. En slusk är också en människa som inte bryr sig om hur deras medmänniskor känner. Den här boken handlar om två sådana. De är dessutom gifta med varandra. Och varje dag tänker någon av dem ut något som kan göra livet surt för den andra. Som när fru Slusk la maskar i sin mans spaghetti och då han som hämnd ordnade så att hennes käpp och stol blev längre, så att hon i sin tur skulle tro att hon hade krympt. Paret Slusk har också en bur i vilken de håller en apfamilj fången. Och en gång i veckan smetar Herr Slusk världens kletigaste lim på ett dött träd, så att alla fåglar som sätter sig där fastnar och kan hamna i parets fågelpaj. En dag får alla djuren nog. Medan sluskarna köper sig ett gevär passar de på att kleta in hela huset med det där limmet, så att sluskarna själva fastnar i det. Det här är en bok där det händer en hel del tokiga saker, sådana som man vill skratta åt även om det man skrattar åt inte är särskilt snällt.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Herr och fru Slusk
Liknande böcker:
De smygande stegen
 L. Hall
Trappan
 R. Swindells
Anita, TV-Värdinna
 S. Malmström
Susanne far till Rom
 L. Eurén-Berner