bokrecensioner boktips

Naddap dlöks

Författare: Roald Dahl
Genre: Barnbok
ISBN: 9789129697650


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3,6 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Naddap dlöks :
2005-04-07 10:48
Herr Hopping är en äldre gentleman som är förälskad i sin granne fru Silver. Han skulle göra allt för att vinna hennes kärlek. Tyvärr är han väldigt blyg och oftast vågar han inte prata med henne. Fru Silver har en passion i sin pyttelilla sköldpadda Alfie som hon önskar ska växa upp till en enorm sköldpadda som man kan rida på. Hopping skulle nog helst vilja vara Alfie. Han kan riktigt föreställa sig hur det skulle kännas att ligga i fru Silvers mjuka famn och bli matad med salladsblad. När fru Silver en dag berättar om sin dröm om Alfie som jättesköldpadda får herr Hopping en idé. Först köper han 120 sköldpaddor och sen
….. ja det får ni läsa själva.

Finurlig barnbok som är jätteskojig att läsa. Jag tycker om tanken med en lägenhet som kryllar av små sköldpaddor och herr Hoppings projekt för att stjäla fru Silvers hjärta. Men boken blir aldrig mer än medelmåttig. Den är dock ett härligt tidsfördriv och passar bra för små bokslukare.
Betyg 3
2006-04-03 19:41
När jag var runt åtta hade blomsteraffären i centrum en tävlig där man skulle döpa den nyinköpta sködpaddan som skulle simma i en liten damm med vattenväxter. Jag och mamma satte genast igång med att försöka komma på ett namn, resultatet blev Rutan.

Sagt och gjort, namnförslaget skickades in och efter ett tag kom det ett brev hem till mig: Jag hade vunnit! Jag blev förstås superglad och satt sen och väntade som på nålar hela tiden tills priset kom: Naddap dlöks. Som den lilla bokslukare jag var satte jag genast igång att läsa boken med det underliga namnet. Boken var bland det roligaste jag läst då. Eftersom jag då var i den åldern då bokstäver och ord är väldigt intressanta tyckte jag att Naddap dlöks var otroligt fyndig, tänk att det verkligen blir sköld paddan baklänges!

Jag har läst om den nu senare och jag kanske inte är lika förtjust. Visst är den bra, fyndig och rolig, men den är inte alls så fantastisk som jag tyckte att den var för 10 år sedan. Roald Dahl har gjort bättre saker än så. Men trots det så är det ju faktiskt till barn den är tillägnad, och det vore ju orättvist av mig att bedöma den med mina kritiska 18-åriga ögon. Så eftersom mitt barn-jag var så otroligt förtjust över denna bok (som lilla blyga jag faktiskt vågade rekommendera som veckans bok i skolan) blir betyget 5.
Betyg 5
2010-06-09 19:23
Påhittig och rolig bok med charmiga bilder. Kanske inte något litterärt mästerverk direkt, men det det är ju trots allt en barnbok.
Betyg 3
2012-02-18 18:09
rolig bok men kort.ps har läst.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Naddap dlöks
Liknande böcker:
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Sagan om Karlknut
 B. Lindgren
Pysen
 E. Unnerstad