bokrecensioner boktips

Den enorma krokodilen

Författare: Roald Dahl
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 1978
ISBN: 9789172216600


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den jättestora och blodtörstiga krokodilen är sugen på middag. Och till middag vill han äta ett litet barn. Mums, tycker han. Och han ger sig av från floden ut i djungeln för att lura till sig ett. Han har sina hemliga planer och fiffiga knep. Men dom andra djuren, flodhästen Skumpa-Rumpa, elefanten Tjock-Snabel och apan Dingel-Vingel överlistar honom och räddar barnen. Och för krokodilen går det inte bra En halsbrytande, humoristiskt brutal historia av en författare som alltid är på barnens sida.

Roald Dahl (1916-1990) är välkänd och älskad för sina många barnböcker som t.ex. "Kalle och chokladfabriken". Men han skrev också för vuxna och känd för sina ofta både humoristiska och makabra berättelser, både för vuxna och barn. Roald Dahl tar ofta barnens parti i sina böcker och kan beskriva vuxna ganska elakt.
Illustratören och författaren Quentin Blake, född 1932,är prisbelönad med bland annat HC Andersen priset.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den enorma krokodilen :
2021-05-08 09:16
I den största och lerigaste floden i Afrika bor två krokodiler. Den ena av dem är enorm. Han funderar på att vandra ut ur djungeln för att i staden äta upp minst ett barn. Men när de andra djuren märker av hans planer, så tar också de sig dit. När krokodilen kommer till staden försöker han på alla sätt likna något. Exempelvis en kokospalm eller en parkbänk. Men alltid är det något av de andra djuren som ser det för att i sin tur varna de barn som kommer dit. Här har bokens författare lyckats skapa en figur som visserligen skrämmer rejält, men som åtminstone jag även tycker om och som jag dessutom tycker synd om varje gång han misslyckas, trots att det han tänker göra är i själva verket otäckt. Ja, precis som Stora stygga vargen i Kalle Ankas värld. Och själva storyn kring denna otäcka best är även den bra. Rolig och spännande på en och samma gång.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den enorma krokodilen
Liknande böcker:
Pite och Palt tar bussen
 A. Magnusson
Berits cykel
 A. Hedin
Fågel, fisk eller mitt..
 E. Salomonsson
Pernille i farten
 G. Stevns
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland