bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Baudolino
Begravningsplatsen i Prag
Focaults pendel
Gårdagens ö
Rosens namn
Stora stjärnor och små
Vad kostar ett mästerv..
Liknande böcker:
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Under floden
 S. Nordstrand
Makten
 N. Alderman
Allt utom det
 H. Busch
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDrottning Loanas mystiska eld

 
Författare: Umberto Eco
Genre: Roman
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9176089924
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Sextioårige antikvariathandlaren Giambattista Bodoni vaknar upp i en sjukhussäng efter ett slaganfall. Han har inga kroppsliga skador, men större delen av hans minne är borta. Det enda han kommer ihåg är sådant han läst, av det han upplevt i sitt liv minns han ingenting. Han kommer ihåg boktitlar, citat och innehåll ur böcker, men han känner inte igen sin egen fru. Han börjar ett stort och mödosamt arbete för att återskapa sitt liv och få reda på vem han är. Hans fru berättar för honom om familjen och vännerna och han går långa promenader för att observera, lära och få nya intryck.

En dag rör tonerna av en sång honom så djupt att det känns som om en eldslåga flammar upp och fyller hans inre. Minnen av hans ungdoms kärlek kommer för honom och känslorna väcks på nytt. Han förstår inte riktigt vad som händer, mer än att det som sker är viktigt och vill säga honom något. Känslorna för hans stora kärlek och erotikens kraft har aldrig slocknat.

Drottning Loanas mystiska eld är en roman fylld av värme och innerlighet men också av en mans melankoli och sorgsenhet när han blickar tillbaka i sökandet efter sitt liv.


Medelbetyg: 3,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Drottning Loanas mystiska eld :


helix 2005-04-01 22:32
Umberto Eco går grundligt till väga. I "Drottning Leonas mysitska eld" beskriver han sin (?) barndom på landet i Italien under brinnande krig. Vinkeln han använder är genom saker han läst som barn, gamla etiketter på hushållsvaror, och grammofonskivor. Det är ett intressant sätt att livliggöra historien, särkilt med de fina bilderna som kommer med i texten (på omslaget kallas det en "illustrerad roman"). Fast, ibland, kan det bli alltför detaljerat också.
Men visst - jag lärde mig mycket om hur det kan ha varit att vara civil italienare under 30- och 40-talen, och jag kände att detta ville jag veta.
Att Umberto som liten verkligen gillade serier (och inte minst Fantomen) gör ju det hela inte mindre intressant!
Betyg 4

johannes74 2005-07-11 13:18
Umberto är och kommer att förbli min favoritförfattare, men denna boken föll mig inte i smaken.

Som vanligt briljerar Eco med berättandet och hans uppfinningsrikedom är som vanligt stor när det gäller att måla upp (sin?) barndom i Italien under krigstiden.

Kärleken står som vanligt i centrum och det är väldigt imponerande hur den röda tråden spinner vidare från början till slutet.

Det är ganska intressant att följa bilder, foto och teckningar som ett led i berättandet. Här har författaren lagt ner ett imponerande arbete på att samla in material.

För att inte avslöja hur det slutar kan jag inte säga annat än att jag som med Gårdagens Ö, blev mäkta besviken på slutet. Fast å andra sidan, boken växte en vecka efter att jag läst ut den. Den blev en hel del bättre än det första spontana intrycket när jag precis avslutat den.

Detta blir ingen klassiker som Rosens Namn eller Focaults pendel, men boken är klart läsvärd!

Betyg 3

Nessa 2006-01-16 19:49
Det här är en rätt så svår och tung bok tycker jag. Jag är inte så kunnig i italiensk litteratur, vilket jag tror är en fördel när man läser den här boken. Själva grundstoryn är dock bra.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Drottning Loanas mystiska eld


  Köp boken som film på cdon: