bokrecensioner boktips

Söndagsmannen

Författare: Thomas Kanger
Genre: Roman
ISBN: 9172635983


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Efter att så framgångsrikt ha löst fallet med flyktingsmugglarna i Den döda vinkeln är Elina Wiik tillbaka i rutinarbetet och gnetandet bland kollegerna vid Västeråspolisen. Hennes insats i det förra fallet fällde Säpochefen och gjorde henne återigen till hjältinna och mediernas älskling. Men bland kollegerna i Mordgruppen möter hon bara samma missunsamhet och brist på utmaningar som tidigare. Hennes gamla antagonist, Egon Jönsson, är nu chef och han motarbetar henne ständigt.

Så kommer chocken när hennes gamle mentor, Oskar Kärnlund, drabbas av en plötslig och livshotande infarkt. På sjukbädden anförtror sig Kärnlund åt henne och berättar om ett gammal olöst mordfall som plågat honom under alla år och som snart ska preskriberas.

I ett försök att fly den trista verkligheten beslutar sig Elina för att lösa det nästan 25 år gamla mordet. Hon har trettio dagar på sig. Det blir en kamp mot klockan som tar henne bakåt i tiden i försöken att komma sanningen på spåren.
Vem var den mördade kvinnan egentligen? För att hitta mördaren måste hon först förstå vem offret var. Och vad hände med kvinnans fem månader gamla bebis? Trots intensivt sökande hittades aldrig barnet.
Samtidigt ger sig två personer av från en annan plats på jakt efter samma svar. Vem hinner först? Klockan tickar...

Medelbetyg: 2,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Söndagsmannen :
2005-03-01 20:41
Detta är en helt OK kriminalroman. Handlingen består egentligen av två parallella historier med samma mål. Tyvärr sammanstrålar inte dessa "utredningar" förrän på slutet.

Slutet blev lite märkligt och inte helt tillfredsställande för mig.

Personskildringen av huvudpersonen, Elina Wiik, var bra och jag kan tänka mig att köpa fler böcker i samma serie men boken var ändå inte så pass bra så att jag känner för att köpa på mig de tre tidigare böckerna.
Betyg 3
2005-03-07 21:53
En ganska bra bok. En polis (Elina) som har 4 veckor på sig att lösa ett mordfall innan det ska preskiberas. Dock är det mycket som känns "överdramatiserat" och märkligt. Som exempelvis i början när hon ska intervjua personer (som grannar) som fanns i mordoffrets närhet för 25 år sedan och dom kan beskriva och komma ihåg dagar och detaljer bara sådär.
Det känns som om spänningen går på halvfart genom hela boken.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Söndagsmannen
Liknande böcker:
Tistlar i handelsträdg..
 J. Clevström
Arvingen
 P. Frankau
Andras vänner
 L. Moriarty
Flykten
 S. Scarrow
Sabbaths teater
 P. Roth
År månader dagar
 Y. Lianke
Världen utan dig
 J. Santopolo
Månskärans stad
 B. Plain
Je m'appelle Agneta
 E. Hamberg