bokrecensioner boktips

Sjung som en fågel

Författare: Thomas Kanger
Genre: Deckare
Ämnesord: politik, mord, psykologi, historia, spänning
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9172633506


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Wiljam Åkesson, socialdemokraternas starke man i Västerås, hittas brutalt mördad hemma i sin villa på pensionsdagen. Inget i hans stillsamma liv talar för att någon kunde hata honom så djupt. Vid samma tidpunkt bestämmer sig A-lagaren Olavi Andersson för att sluta dricka och ordna upp sitt liv. Han har saker han måste göra innan han dör. Elina Wiik och Västeråspolisen famlar i blindo efter motiv och ledtrådar när så ett nytt mord inträffar, denna gång i Göteborg. Det visar sig att samma pistol har använts vid båda morden. I jakten på dubbelmördaren leder spåren tillbaka till kalla krigets dagar, IB och registreringen av kommunister. Elina uppdagar inte bara obehagliga sanningar om folkhemmets mörka sidor, utan även om sig själv och sina närmaste ... Snart inser hon att ett tredje offer står på tur. Frågan är bara vem som hinner först fram, Elina Wiik eller mördaren?

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sjung som en fågel :
2006-07-09 09:43
Bok nr två om polisen Elina Wiik. En hyfsad deckare med flera invävda historier, med huvudtemat inom socialdemokratins historia. Intressant och lättläst.
Jag läste trean (Den döda vinkeln) i denna serie först och tyckte den var bättre, men hittar jag någon av de andra kommer jag säkert att läsa dem också.

Betyg 3
2007-07-03 23:39
kangers bok om elina med kollegor är i klass med jungstedt, läckberg samt larsson och de övriga i den svenska deckareliten, har läst den första stenen och ockupanterna innan denna och gillar starkt kangers enkla språk. böckerna är mycket väl uppbyggda och känns trovärdiga och spännande.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sjung som en fågel
Liknande böcker:
Pastorsänkan
 K. Johansson
Rosenkavaljeren
 S. Trenter
Windsorknuten
 S. Bennett
Mordet i prästgården
 A. Christie
Lelo
 M. Grönholm
Flaubert & Brooke
 B. Danielsson
Grodmuggen
 U. Trenter