bokrecensioner boktips

Den döda vinkeln

Författare: Thomas Kanger
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9113011219


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ett brutalt mord på ett ungt par gör att Elina Wiik kommer hänsynslösa flyktingsmugglare på spåren. De verkar ha kontakter långt upp i det svenska rättsystemet, frågan är bara hur långt?

Ett ungt par hittas brutalt avrättade i en skog utanför Västerås. I den sanka marken bredvid kropparna hittar polisen en videokamera som mördaren inte sett. Annika Lilja har filmat sin mördare - men ur en död vinkel. Bara benen och fötterna på gärningsmannen syns. Vem slog ihjäl Annika och Jamal Al-Sharif? Varför?

Övertygade om att dådet har samröre med internationell terrorism och att förövarna flytt landet, lägger Säpo ned utredningen. Men för Elina Wiik är fallet inte löst. För många frågor återstår att besvara. Vem läcker information till tidningarna som gör att asylsökande får stanna? Vad har hänt Jamals kusin, som försvunnit på flyktingtraden någonstans i Europa?

Wiiks efterforskningar leder henne till Lettland, knutpunkten för den illegala flyktingtrafiken från Mellanöstern. Där slutar spåren efter Jamals kusin. Och jakten på den verklige mördaren kan börja.


Medelbetyg: 3,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den döda vinkeln :
2004-04-01 13:32
En riktigt bra deckare från en svensk författare. Välskriven och spännande. Intressant att den också bottnar i en verklig händelse. Det här är den tredje boken om Elina Wiik. Jag har dock inte läst de tidgare men ska göra det har jag tänkt.
Betyg 3
2004-07-06 13:25
Handlar om Elina Wiik, polis i Västerås som försöker lösa mord på invandrare. Spåren leder till Ryssland, Lettland, terrorism och människosmuggling.
Bra flyt i handlingen, trovärdig historia och trovärdiga människor. Jag vill läsa mer om dem.(2004)
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den döda vinkeln
Liknande böcker:
Snödrev
 H. Tursten
Sandgrav
 H. Tursten
Jaktmark
 H. Tursten
I mörka vatten
 A. Roos
En evig sömn
 A. Roos
Lika i döden
 A. Roos
Löparen
 A. Gustafson
Pastorsänkan
 K. Johansson