bokrecensioner boktips

Sommaren hon återvände

Författare: Kristin Hannah
Genre: Roman
ISBN: 9100100501


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

För många år sedan övergav Nora Bridge sin man och sina båda döttrar. Den yngsta, Ruby, har inte talat med henne sedan dess. Nora är numera en känd radioröst med ett uppskattat familjeprogram. När en kvällstidning avslöjar en hemlighet i hennes förflutna och hotar publicera komprometterande bilder förändras allt. Ruby blir erbjuden en förmögenhet för att skriva en skandalartikel om sin mor. Men för det behöver hon lära känna Nora på nytt och tillsammans återvänder mor och dotter till barndomens sommarhus. Här möter också Ruby den man som en gång krossade hennes hjärta och som hon aldrig förlåtit...
Medelbetyg: 3,33 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sommaren hon återvände :
2005-03-05 17:06
En helt underbar bok som tar upp många av de viktiga och livsavgörande frågorna här i livet..............................man tänker till lite extra och innehåller mor-dotterrelation och är mycket mycket läsvärd!
Betyg 5
2005-11-02 20:14
Min första bok i den här typen av genre, "kärlek-familj-smörande", som jag vanligtvis inte gillar. Men jag tänkte att jag banne mig skulle kunna klara mig igenom åtminstone en bok i den stilen, och det gjorde jag. Blev snart glatt överraskad av den humoristiska tonen, då främst från dottern Ruby. Väldigt lättläst, men inte ett ämne som berörde mig direkt. Jag kände inte att jag ville veta hur det skulle gå för någon utav familjemedlemmarna. Till slut snabbläste jag mig igenom alltihop, och när jag i slutet kom till den väntade återföreningen av Ruby och hennes ungdomskärlek, ja, då var det som vanligt dags för klicheer och ett antal klykningar från min sida.
Betyg 2
2008-07-26 14:54
Hej
Det var ett tag sedan jag läste denna, men kan tänka mig att läsa om den i sommar. Det är en bok om familj och relationer. Jag tyckte den var bra.
Betyg 3
2009-03-19 23:38
En klart läsvärd bok som är perfekt tidsfördriv lata sommardagar.
Den är lättläst, romantisk och humoristisk men också sorglig och gripande.
Dottern ruby tvingas möta sina demoner och minnen från barndomen och är också tvungen att se sin bästa vän tyna bort och dö i cancer
Betyg 5
2022-09-26 06:30
Kristin Hannah är en av de mest ojämna författare jag har läst. Det här är den fjärde boken jag läser av henne. Jag älskade de två fristående böckerna om Tully och Kate: "Vad som än händer (2009)" och "Flyga vilse (2015)". "En flicka som kallas Alice (2006)"- gav mig däremot ingenting. Den här boken låter så lovande, ett komplicerat relationsdrama mellan en mor och hennes vuxna dotter. Men efter drygt 200 sidor så säger jag nu- Tack för mig!
Egentligen gillar jag amerikanska underhållningsromaner, så länge jag slipper deras löjeväckande moralpredikningar. Nora, modern som förfasas över att hennes snart 30-åriga dotter, Ruby inte ber bordsbön. Nora övergav dock henne när hon var sjutton för att göra karriär som moraliserande radio-amatör-psykolog som predikar om äktenskapets helighet och älskas av miljoner lyssnare runt om i USA. Men nu har en gammal sexskandal kommit upp till ytan och journalisterna är som gamar efter henne. Dottern, Ruby, misslyckad stå-upp komiker, snart 30 men som mer känns som en bortskämd barnunge, ska skriva en skandalartikel om sin mor som hon avskyr.
Lägg därtill massor av amerikansk snyftsentimentalitet. Den enda intressanta karaktären är Eric, en 30 årig homosexuell lärare, nu döende i cancer. Men han får alldeles för lite utrymme, istället är det alldeles för mycket av dessa två irriterande höns.
Tack för mig!
Slutbetyg, en svag 2:a!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sommaren hon återvände
Liknande böcker:
Äkta kärlekar
 T. Jenkins Reid
Smartare smalare snygg..
 G. Furumark
Bye bye äppelpaj
 A. Eklund Lykull
Åh William
 E. Strout
Damm på hjärnan
 E. Ramm
Båten
 L. Lundberg