bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Angelas dotter
En flicka som kallas A..
Flyga vilse
Näktergalen
Sommaren hon återvände
Systrar emellan
The Nightingale
Viskar ditt namn
Winter Garden
Liknande böcker:
Snöstjärnor
 M. Cedervall
Ett paket knäckebröd i..
 M. Malmström
Man nickar och säger hej
 P. Liebe-Harkort
Kvinnor, vin och vänner
 A. Bengtsson
Farlig sommar
 J. Berthelius
En varm vänskap
 N. Östman
Det vi inte visste var..
 A. Ledig
Bakgårdsblues
 G. Ninnisdotter
Pingvinlektionena
 T. Michell
Tiden läker inga sår
 C. Säfstrand

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVad som än händer

 
Författare: Kristin Hannah
Genre: Roman
Ämnesord: , vänskap
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9100118389
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Sommaren 1974 får den blyga, tysta tonåringen Kate Mularkey en ny granne. Snygga, populära Tully Hart flyttar in i huset mittemot. Utåt sett är de varandras motsatser, men de blir oskiljaktiga och lovar varandra evig vänskap - vad som än händer.
Under mer än tre decennier kommer de att hålla nära kontakt. De följs åt genom skola och universitet och de lyssnar på ABBA och Fleetwood Mac tillsammans med gemensamma vänner. De delar varandras innersta tankar och önskningar, men detta leder också till perioder av svartsjuka, ilska, sårade känslor. Tully, som tidigt övergavs av sin mor, söker ovillkorlig kärlek och uppmärksamhet. Hon har ambitioner, vill bli känd och beundrad av en hel värld. Och hon lyckas. Men med karriären följer ensamhet. Kate, däremot, vill egentligen leva ett lugnt och stillsamt liv och hon finner tidigt sitt livs stora kärlek och bildar familj. Ibland undrar hon dock om hon kanske tappat bort den hon en gång var och hon avundas sin berömda vän.
Kate och Tully tror att de genomlevt allt när det stora slutgiltiga sveket skiljer dem åt och deras vänskap sätts på prov. Den som känner dig allra bäst är också den som kan såra dig allra djupast?"Lås dörren, stäng av telefonen och sätt dig bekvämt med en stor packe näsdukar bredvid. (Säg inte att jag inte varnade dig.) Ingen skriver mer insiktsfullt om kvinnors vänskap med all dess jobbiga osäkerhet, humor, smärta och komplexitet än Kristin Hannah. Hon är ett underverk." Så skriver kollegan Susan Elizabeth Phillips om denna varma, känslostarka roman om löften, hemligheter, svek och ett öde ingen kan styra.Medelbetyg: 4,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Vad som än händer :


Oline 2009-07-08 10:19
Hej,
inte den bästa som Kristin Hannah skrivit, men klart läsvärd.
Handlar om vänskap, svek och tragedi.
Baksidetextens uppmaning att bunkra upp med näsdukar är en bra idé.
Läsvärd underhållningsroman.
Betyg 3

bonadea 2014-03-18 10:54
Vad som än händer är en sådan roman som jag älskar att försvinna i, det är en bok som sträcker sig från barndom, ungdom, vuxen och medelålder
Ett helt liv som utspelar sig och i centrum står två kvinnor helt olika varandra men som är bästa vänner. Ett vänskap som förändras med åren och periodvis får genomgå svartsjuka, ilska och svek. Vänskap mellan två kvinnor är ett laddat ämne , det har skrivits många böcker om det ändå så är det lika spännande att läsa om. Kristin Hannah bok får det högsta betyget av mig då jag älskade varenda sida och levde mig in i Kate Mularkey och Tully Harts öde.
Betyg 5

BlommigaBarbro 2016-12-16 10:50
Enastående roman!
Jag tyckte mycket om denna långa & mycket vackra roman där man som läsare får följa Tully & Kate genom livet. Boken är härligt amerikansk och jag tyckte mycket om de båda huvudkaraktärerna. Och på slutet grät jag som ett barn. Sorgligt, men ändå så fint. Kan varmt rekommendera denna! Stark 5:a!
Nu vill jag läsa fler böcker av Kristin Hannah!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Vad som än händer


  Köp boken som film på cdon: