bokrecensioner boktips

Himmel över Alaska

Författare: Kristin Hannah
Genre: Roman
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789100178246


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Himmel över Alaska :
2020-11-30 12:33
Han kommer tillbaka psykisk sargad efter Vietnamkriget, flyttar med fru o dotter t Alaska. Där de skall börja ett helt nytt liv i den ensliga lilla stugan. De kan inget om hur hårt livet är under de långa mörka kalla vintrarna. Men lär sig fiska jaga plocka bär hugga ved mm. Han misshandlar frun, tonårs dottern vill fly men vill inte lämna modern.
Bra och fängslande, komplicerade mänskliga relationer.
Betyg 4
2022-03-06 21:05
Leni är 13 år när hennes pappa bestämmer att familjen ska flytta till Alaska. Ännu ett uppbrott, ny plats ny skola, nya grannar. Fadern är rotlös och vill nu prova att leva i en isolerad stuga i vildmarken. De är dåligt rustade för detta nya liv, men med hjälp och råd från den brokiga grannskaran klarar de den första vintern och anpassar sig till ett liv med självhushållning och utan moderna bekvämligheter. Vildmarken vimlar av faror, kyla snö, storm och vilda djur. Men den största hotet mot Leni och hennes mamma finns på närmare håll...

Jag har fått många tips om boken och jag vet att många uppskattar den. Så nu är det knappt jag vågar skriva om den, för trots alla lovord (eller på grund av dem...) tycker jag inte att den är så lysande. Visst, ett habilt hantverk, inte dåligt på något sätt men inte heller så märkvärdigt. Dramatik, kärlek, vänskap, vacker natur, våld och ett relativt lyckligt slut. Ett uppskattat standardrecept för denna typ av böcker, det jag kallar för Nora Robertsstilen. Det som lyfter boken över den stora massan liknande är faktiskt relationsskildringarna. Hannah gör det inte lätt för sig eller läsaren. En mamma som väljer den destruktiva kärleken framför sitt barns säkerhet och välmående för att hon inte kan stå emot sina känslor. Men också om vänskap och samarbete mellan olika typer av människor i en hård miljö som tvingar dem att hjälpas åt. Och att det inte går att dra sig undan världen och att murar inte stänger ute det man fruktar utan stänger in det man vill skydda.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Himmel över Alaska
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
Eldsjäl
 A. Åhman
Stormberget
 L. Marklund
En vilsen själ
 G. Redin
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Staden sover
 M. Lang
En saga
 S. King