bokrecensioner boktips

Odjurets tid

Författare: Jonas Gardell
Genre: Roman
Utgivningsår: 1986


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Stockholm ockuperat av en mäktig fiende - den frutkansvärda vintern. Uppträngd i ett hörn tvingas också den fredligaste att slåss. För det handlar om att överleva eller gå under i Odjurets tid. Odjurets tid är Jonas Gardells andra roman och kom ut i liten upplaga 1986 när han var 22 år gammal. Upplagan sålde slut på några månader och sedan dess har Odjurets tid varit mycket svår att få tag på.
Medelbetyg: 3 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Odjurets tid :
2004-10-31 18:42
David är homosexuell och har haft en uppväxt som inte varit direkt tilltalande. Exempelvis vägrade killarna i hans klass att duscha i samma duschrum som David. Numera mår han inte så värst bra.
Maria är bombsäker på att David är den rätta för henne, och inte heller hon mår bra. Ångesten växer inom henne och blir större och större för varje dag som går.
Och så finns Karin, en åttioåtta årig tant som har canser i hela kroppen och längtar efter att bli intagen på sjukhus.

Början av boken var bra, men det kändes som att jag aldrig kom in i den. Jag antar att det inte riktigt var min typ av litteratur. Men Jonas skriver i alla fall väldigt fint.
Betyg 3
2005-02-15 21:49
Tyvärr föll den här boken mig inte alls i smaken. Jag blev snabbt uttråkad av någon anledning.
Betyg 1
2006-06-23 12:44
Den här boken fastnade jag för. Kanske för att den är sprängfull av ångest, kanske för att det var en av de första romaner av Gardell jag läste, eller så var det rätt bok vid rätt tillfälle.
2007-10-23 18:17
Jag älskar Jonas Gardells sätt att skriva och minns att jag tyckte om den här boken när jag läste den för några år sedan.
Betyg 4
2008-07-02 17:03
4
Betyg 4
Liknande böcker:
Mamma i soffa
 J. Virdborg
Quichotte
 S. Rushdie
Nej och åter nej
 N. Lykke
Misstagens bok
 S. Bjerg
evangelium enligt pantera
 h. linderholm
Renoveringsobjekten
 E. Åhman Owetz
Nattavaara
 T. Engström