bokrecensioner boktips

Präriehundarna

Författare: Jonas Gardell
Genre: Roman
Ämnesord: depression, humor, religion, kärlek
ISBN: 9172632364


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3,57 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Präriehundarna :
2005-08-21 20:07
Detta är Jonas Gardells tredje bok och min första bok som jag läst av honom.

I denna bok möter vi Lena och hennes man percy i deras äktenskap som är väldigt destruktiv. Percy spionerar på grannarna och Lena drömmer om en annan man och en karriär inom teatern. Deras son Reine är en misslyckad konstnär som letar efter utvägen ifrån ensamheten då han träffar Anders.

Boken andas mycket tungt. Alla karaktärer är mycket ensamna människor som letar efter sin egen identitet och som vill hitta ut till lyckan.

Men lyckas dem?
Betyg 3
2007-10-23 20:45
Jag älskar Jonas Gardells språk och tycker om den här boken. Men hans absolut bästa böcker är "En komikers uppväxt" och "Ett ufo gör entré".
Betyg 4
2008-01-24 16:21
Jag blev lite besviken, den var lite för pretto och saknade Gardells distinkta vardagshumor- nu var det mest en ung, lidande författares försök att skriva fin Litteratur.
Som sagt, boken är inte dålig, men den är tung som bly på sina ställen och saknar skärpan hans författarskap får senare.
Betyg 3
2008-07-02 17:01
5
Betyg 5
2011-08-31 20:25
Ensamhet. Hur farligt är det egentligen? Man har en ständig längtan från ensamheten, längtan att bli plural. Men vägen dit är inte lätt och den är även individuell. Vissa offrar sin egen individualitet, andra sina drömmar, o.s.v. Frågan är om priset är värt? Att man blir fast i destruktivt förhållande, att man blir fast i ett förhållande som betyder mer än ens liv, men i vissa fall blir det bra.

Präriehundarna är för det mesta en tung bok som anklagar världen, som anklagar andra för att man själv inte lyckas passa in.
Betyg 3
Liknande böcker:
Misstagens bok
 S. Bjerg
Amado Mio
 P. Pasolini
Fiskande kattens gata
 J. Földes
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
Här är vi
 G. Swift