bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
En komikers uppväxt
Ett ufo gör entré
Frestelsernas berg
Fru Björks öden och äv..
Jenny
Odjurets tid
Om Gud
Om Jesus
Oskuld (och andra texter)
Passionspelet
Präriehundarna
Så går en dag ifrån vå..
Till minne av en villk..
Tll minne av en villko..
Torka aldrig tårar uta..
Torka aldrig tårar uta..
Vill gå hem
Liknande böcker:
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Under floden
 S. Nordstrand
Makten
 N. Alderman
Allt utom det
 H. Busch
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTorka aldrig tårar utan handskar : 1, Kärleken

 
Författare: jonas gardell
Genre: Roman
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789113043920
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När Rasmus stiger av tåget på Centralstationen i september 1982 lämnar han det lilla Koppom bakom sig för att aldrig återvända. Ung och vacker kastar han sig ut i de homosexuellas Stockholm.Benjamin är Jehovas vittne. Ivrigt går han från dörr till dörr för att predika om Gud. Ingenting kan rubba honom i hans tro. Tills den dag han ringer på hos Paul, den varmaste, roligaste och bitchigaste bögen Gud någonsin skapat.Så på julaftonskvällen, när det snöar över staden, träffas Rasmus och Benjamin, och inget blir som förr igen.Det som berättas i den här historien har hänt. Det hände här, i den här staden, i de här kvarteren, bland de människor som har sina liv här. I en stad där de flesta fortsatte att leva sina liv som om inget hänt började unga män insjukna, tyna bort och dö.Jag var en av dem som överlevde.Det här är min och mina vänners historia.

Medelbetyg: 4 (12 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Torka aldrig tårar utan handskar : 1, Kärleken :


okidoki 2012-09-23 12:17
Visst kommer jag ihåg Aidsepidemin, även vi hetero var rädda och förskräckta. Men det var definitivt medlidande jag/vi kände när dödsbuden kom. Aidsutbrottet är huvudperson i denna sorgliga och hemska berättelse. Första delen slutar när Rasmus äntligen träffar någon att älskas av, efter allt omåttligt knullande runt. Bögarnas sexkultur är omöjlig för mig att förstå. Mina gayvänner lever i fasta parförhållanden och det är de värda. Mycket läsvärd bok, särskilt faktadelarna.
Betyg 4

sigge 2012-09-27 00:30
En bok jag kom in i nästan direkt.Ett ämne som är lika aktuellt i dag
då aids skördar många dödsoffer i u-länder.Och ingen kan botas än.
Trots att den är så sorglig fanns det en del små lustigheter.
Jag tycker boken är helt fantastisk
Betyg 5

trebor 2012-10-27 16:40
Stark tvåa.
Betyg 2

sarahallin 2012-11-14 06:56
Jag hade sett tv-serien innan jag såg boken, men trots detta så tyckte jag att boken var mycket läsvärd! Framför allt gillade jag faktaavsnitten som gav en målande bild av hur det var att vara homosexuell på 80-talet i Sverige. Även de fiktiva delarna var mycket välskrivna och intressanta. En bok jag rekommenderar!
Betyg 4

elina 2012-11-26 07:52
Fin.
Betyg 4

d@ddydj 2012-12-22 19:06
En tung bok att ta sig igenom och som fick mig att inse hur lite som egentligen har ändrats sedan 80-talet. Visserligen finns qruiser och andra internetsidor som har "förmänskligat" oss bögar och gjort så att vi slipper gå runt i buskar, parker och pissoarer för att få närhet. Men känslan av att man måste välja mellan två världar är lika genomgående idag. Riktigt bra bok, men tung att ta sig igenom, speciellt i samband med igenkänningsnivån. Likaså en viktig bok för Sverige, där aidskrisen får ett svenskt ansikte.

Vissa hetero säger att de aldrig kommer förstå bögsexkulturen. Såklart de inte kan förstå den när man själv får massa möjligheter som hetero. Men man ska inte döma någon för det, då heteronormen har gett upphov till bögkulturen.
Betyg 4

nitedrive 2013-10-24 13:18
Rasmus är plågsamt utanför i sitt lilla barndomssamhälle där könsrollerna är slutna och den som inte passar in får veta det.Han är enda barnet till lite äldre,överbeskyddande föräldrar som plågas över att se sonens ensamhet utan att riktigt kunna göra något åt den.
Modern bjuder hem jämnåriga som aldrig kommer och hon vill inte inse att hennes älskade son inte känner någon gemenskap i sin omgivning.

När han börjar gymnasiet får han sina första riktiga vänner men det är först när han kommer till Stockholm han finner den gemenskap han letat efter-och sin stora kärlek.
En stark och berörande berättelse om kärlek och undergång där tystnaden och förnekelsen är den stora fienden-vid sidan av Sjukdomen förstås.Bör absolut läsas.
Betyg 4

Phenomena 2014-09-11 12:16
Homofiler och aids. 80-talet är här.
En sorglig berättelse som samtidigt gav mig nya lärdomar och lämnade många eftertankar.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Torka aldrig tårar utan handskar : 1, Kärleken


  Köp boken som film på cdon: