bokrecensioner boktips

Björnstad

Författare: Fredrik Backman
Genre: Roman
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789164204967


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vad betyder ett lag för en stad? Vad betyder en sport för en familj? Vad betyder en enda match för ett samhälle som kämpar för sin överlevnad?
Bara allt. Den betyder bara allt.
Björnstad är den första delen i en serie om en liten plats med stora drömmar. Den handlar om 15-åriga flickors odödliga vänskap och 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar. Men den handlar också om ett oförlåtligt brott, hur snabbt ett samhälle kan lära sig att blunda, och de fruktansvärda saker vi ibland är redo att göra för framgång.
Mitt i allt står Peter, som flyttar hem efter livet som hockeyproffs för att bygga upp sin moderklubb, och Mira, som slits mellan advokatkarriären och ett tyst liv i skogen som fru och mamma. Det är en saga om idrott och familj, och om hur långt vi är redo att gå för att skydda våra barn.

Björnstad är Fredrik Backmans allvarligaste roman hittills. En berättelse om kärleken till en folkrörelse, men även om manlighet, identitet och längtan efter att få visa vem man verkligen är.
Medelbetyg: 2,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Björnstad :
2016-09-27 15:12
När jag såg att Björnstad redan är tillgänglig som E-Pub på bibioteket kunde jag inte låta bli att ladda ner. Nu har jag plöjt 70 sidor och säger så här:

"En man som heter Ove" älskade jag. De övriga gillade jag inte, inte heller den här. Som nån slags dokusåpa för TV med schablonartade beskrivningar av personer, klubbverksamhet och avfolkningsorter. Rena förtalet av de senare.
Betyg 2
Liknande böcker:
Ogjort
 D. Dahlin
Morgondagens post till..
 S. Krapu-Kallio
Adamsons
 G. Antti
Hemkomsten
 B. Plain
En katts resedagbok
 H. Arikawa
Allt jag önskade
 L. Dillon
Nya kontakter
 S. Kinsella
Brutna löften
 B. Plain
i sommar blir det nog..
 S. Savonlahti