bokrecensioner boktips

Folk med ångest

Författare: Fredrik Backman
Genre: Roman
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789137155111


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"En man som heter Ove"-författaren Fredrik Backman är tillbaka med sin sannolikt bråkigaste roman hittills. "Folk med ångest" är en orimligt stökig komedi om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning, där en misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en elak mångmiljonär, en sorgsen tant, en höggravid kvinna, en jobbig jävel och ett kaninhuvud. Till slut ger rånaren upp och släpper alla i gisslan, men när polisen stormar lägenheten är den...tom. I en serie dysfunktionella vittnesförhör efteråt får vi höra allas version av vad som egentligen hände, varpå ett klassiskt pusselmysterium utvecklar sig kring frågorna: Hur lyckades rånaren fly? Varför är alla så arga? Och vad är det egentligen för FEL på folk nuförtiden?
Medelbetyg: 3,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Folk med ångest :
2020-02-23 07:33
Annorlunda bok om ett gisslandrama i en lägenhet.
Betyg 4
2020-08-24 13:38
En väldigt komisk och samtidigt rörande bok som tar upp folks olika bakgrunder till ångest. Boken visar på hur normalt det är att folk kan lida av ångest och hur olika fasader kan dölja det. Fredrik Backman gör detta på ett professionellt och samtidigt roligt sätt. Vill du få en stund med skratt så bör du läsa denna bok.
Betyg 4
2021-11-08 12:03
Jag gillar Fredrik Backmans böcker och jag har läst de flesta av dem. Varför just den här boken blivit stående kvar i bokhyllan så länge vet jag faktiskt inte. När jag nu äntligen har tagit tag i den har det oroat mig lite att ett antal av mina bloggvänner skrivit att denna bok inte når upp till samma nivå som tidigare.

Nåväl, de får tycka så. Det spelar ingen roll, för jag tyckte verkligen om den här boken. Den är lite galen, men det som genomsyrar boken är en genuin omsorg om människor som lider av ångest och som går i självmordstankar. Låter det trist och tråkigt? Det är det inte. De allvarliga frågorna blandas med Backmansk humor och ironi. Av författarens slutord framgår att han miste en kär vän för tjugo år sedan då denne begick självmord och han avslöjar även att han själv ibland lider av panikångest. Det är nog detta som fått honom att skriva denna bok om ämnen som ligger honom nära.

Så detta är en bok som jag rekommenderar å det varmaste. En fin bok som tar upp viktiga frågor men som även är härligt galen.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Folk med ångest
Liknande böcker:
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes
Studie i mänskligt bet..
 L. Anderssom