bokrecensioner boktips

De som dödar

Författare: John Connolly
Genre: Deckare
Ämnesord: Deckare


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ingen vill tro att Grace Peltier har begått självmord. Inte hennes far Curtis, inte förre senatorn Jack Mercier och inte heller privatdetektiven Charlie Parker som anlitats för att undersöka omständigheterna kring hennes död.
I norra Maine upptäcks en massgrav som visar sig innehålla kvarlevorna av Aroostookbaptisterna, ett religiöst samfund som försvann för nästan fyrtio år sedan. Snart inser Parker att deras död och Graces död är delar av samma gåta, en gåta som har sina rötter i släkten Peltiers historia och den mystiska organisation som kallar sig Sällskapet.
Nu tvingas Parker ner i en värld befolkad av förtappade själar. Här väntar de dödas spöken på att rättvisa ska skipas och här är de oförsiktiga lätta byten för varelser av den värsta sorten, de som dödar...
De som dödar är en stark och övertygande thriller. Om inte ordet gastkramande var så slitet är det exakt vad den är. Missa den inte! NST
... de som inte skräms av mardrömmarna som döljer sig på det mänskliga psykets skuggsida kan förmodligen inte finna någon mer imponerande vägvisare än John Connolly. Sydsvenska dagbladet
En otroligt välskriven thriller med ett språk som gränsar till det poetiska och en stramhet i kompositionen som imponerar. Skånska Dagbladet

John Connolly föddes 1968 i Dublin. De som dödar är hans tredje bok och den första som översatts till svenska. Hans tidigare böcker har blivit internationella storsäljare.


Medelbetyg: 3,6 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av De som dödar :
2003-11-13 09:56
En ung kvinnas självmord i fråga sätts och en privatdetektiv anlitas av hennes fars gode vän senatorn.
Finns det något samband mellan hennes död och hennes forskning kring religiösa sekter?
Ungefär samtidigt har det upptäckts en massgrav i Main!

Klart spännande och välskriven!
Betyg 4
2003-11-28 08:20
En riktigt ruggig och bra bok. För den som gillar att läsa thrillers är den ett måste.
Betyg 4
2004-03-04 16:43
En riktigt bra bok som fångar ens intresse, som varje människa måste läsa som är intresserad av riktigt bra deckare/triller.
Betyg 5
2004-08-08 09:31
Och som det mördas! Det sker via spindlar, pistoler, knivar, korsfästning, dränkning och jag räknar till 17 mord innan det är färdigt. Då har jag inte räknat med offren i den massgrav som hittas med sektmedlemmarna i. Mycket tröttsamt till slut. Som att LÄSA en lång lång lång actionscen.
Betyg 1
2004-09-03 00:47
Första thriller jag läst. Kan hålla med ovanstående att den kunde vara lite segdragen och att metoderna som användes i mördandet var lite... "to much", men lik väl en spännande och läsvärd bok.
Betyg 4
2004-09-14 08:44
Det här var det första jag läste av John Connolly. Jag hade väntat mig en "vanlig" deckare, men det var i stället mer av skräckis över boken, tycker jag. Men spännande var den onekligen!
Det här med religiösa sekter är intressant också.
Jag kommer att läsa mer av Connolly, men jag hoppas att de andra han skrivit är bättre.
Betyg 3
2005-07-25 18:25
Mycket spännande bok som driver läsaren framåt. Full av otäckheter och bestialiska mord - lite väl bloddrypande ibland - men samtidigt intressant och välskriven. Jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Upplösningen var rafflande och spännande och det var bra att åtminstone några personer överlevde dramat...
Betyg 4
2005-08-10 22:35
Jag blev biten under de första sidorna, sedan fick jag problem med att hänga med i alla namn och gatunamn och orter. Författaren har uppenbarlien varit ute och rest mycket, men jag kan inte säga att jag fick något större intryck.

Nåväl, jag kände rysningar under första halvan av boken. Ogillar kryp och spindlar. Senare blev det för mycket action för min del. Jag kunde lika gärna ha sett en film. Hade svårt att läsa ut boken, ÄVEN om jag var sugen på att göra det. Connolly berättar en intressant historia, men jag hade gärna hellre sett den på film. Action är för mig svårt att läsa; det ger mig absolut ingenting.

Men jag läser vidare av honom. Ska nu börja på "Den vita vägen" och senare "Onda män".
Betyg 4
2007-03-24 17:01
JAG FICK DEN REKOOENDERAD AV EN VÄN , OCH WOW SÄJER JAG BARA !
VILKEN SPÄNNING , VILKEN RUGGIGHET ! TANGERAR NÄSTAN GENGERN RYSARE ! VÄLSKRIVEN , RUGGIG , EN RIKTIG NAGELBITARE OCH EN AV DE MEST FANTASIFULLA THRILLERS JAG LÄST !
DOCK INGET FÖR ER MED SPINDELFOBIER ..
Betyg 5
2007-10-26 09:52
Nja, jag tycker den är lite fantasilös och den blir väldigt överdriven ibland. Sen är jag väl inte så värst förtjust i den här typen av böcker heller.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till De som dödar
Liknande böcker:
Blekna lilla stjärna
 I. Hammarström
Liket går vidare
 A. Banfield
Bä, bä svarta får
 E. Ullerud
Stenhjärtat
 K. Wennstam
Mördarens bok
 M. Lang
Skatan
 M. Sandén
Bränd bild
 E. Vall