bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bad Men
Dark Hollow
De som dödar
Every Dead Thing
Onda män
The Black Angel
The Killing Kind
The Lovers
The Reapers
The Unquiet
The Whisperers
The White Road
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen vita vägen

 
Författare: John Connolly
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, kultur, spänning
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9137123726
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Privatdetektiven Charlie Parker är en man som livet eller kanske snarare döden har gått hårt fram med. Efter att hans fru och dotter blivit mördade av en seriemördare medan han själv var berusad, har han flytt New York och börjat ett nytt liv i Maine.

Men ett enda telefonsamtal raserar den bräckliga tillvaro han har byggt upp. En gammal vän från New York, numera bosatt i South Carolina och verksam som advokat, ber om hjälp med ett fall med rasistiska förtecken. Men fallet visar sig ha djupare rötter än någon hade kunnat ana, och snart förvandlas Parkers liv till en mardröm där hans älskade, hans ofödda barn och hans egen själ hotas av den djävulska hämnd som en fanatisk präst planerar från sin fängelsecell.

Medelbetyg: 3,57 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den vita vägen :


inca 2004-06-24 09:50
En ohyggligt spännande och bra thriller. Utspelar sig i den amerikanska södern med allt som hör därtill. Bra miljöskildring man nästan känner att man är där. Boken kan bli ganska rå ibland.

Boken har kopplingar till Connollys tidigare roman "De som dödar" samma huvudperson + andra personer återkommer även här så det kan vara bra att läsa den först men inget måste.
Betyg 4

Glock 2004-07-20 02:18
Suveränt bra bok. Poetiskt mycket välformulerat språk.
Dessutom mycket bra översättning.
Betyg 5

Mystica 2005-02-10 23:44
Det här var inte alls en bok i min stil är jag rädd. Den var alldeles för våldsam och beskrivande. När jag läser den får jag intrycket av att det är en typisk kill-bok. Men, så är ju Marian Keyes böcker mina favoriter :)
Betyg 1

Filippa 2005-06-16 19:26
Jag tyckte den förra boken De som dödar var mycket bättre, men den här boken var ändå bra. Det tog lång tid innan jag läste ut den.
Betyg 3

Caramilla 2005-09-17 22:37
Jag gillade den här bättre än "De som dödar". Kanske för att jag nu hade vant mig vid Charlie Parker och hans anhang. Det är som vanligt spännande, småäckligt och mycket action. En gnutta humor spär författaren ut det med också.

Det jag dock inte gillar och som gör att jag inte vill sätta högsta betyg, är det övernaturliga i handlingen. Det faktum att huvudpersonen kan "se" döda människor osv. För mig blir det bara flummigt och alldeles för otroligt. Men det är jag det.
Betyg 4

Åsa2 2006-11-30 20:44
Jag blev lite skeptisk när jag en bit in i boken upptäckte att den innehöll okulta inslag. Men intrigen är så välfunnen och så otroligt spännande att det liksom inte gjorde något. Enastående spännande och vilket språk! Översättningen till svenskan är dessutom kanonbra. Köp, läs och rys...
Betyg 5

mariemarran 2008-09-13 11:35
En riktigt bra bok som känns som en blandning mellan deckare och rysare. Lite grov ibland kanske så gillar man inte rysare så ska man nog hålla sig borta från denna. I läsdagboken har jag skrivit Bra+ som omdöme så det blir väl en starkt 3 då..
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den vita vägen


  Köp boken som film på cdon: