bokrecensioner boktips

Onda män

Författare: John Connolly
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning, skräck
ISBN: 9137126806


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Efter trehundra år av fred och stillhet drabbas nu återigen den lilla ön Dutch Island - eller Sanctuary som den en gång kallades - av förföljelse, skräck och ond bråd död. Offren för massakern 1693 lever kvar på ön som spöken, sida vid sida med den lilla öbefolkningen. Och de anar nu att ondskan i dess renaste form - en man vid namn Moloch och hans mannar - är på väg för att ta ut en efterlängtad hämnd på en ung kvinna och hennes son. Den enda som kan förhindra att katastrofen slår till igen mot den idylliska om än spöklika lilla ön är dennes ende polis och beskyddare, John Dupree. John bär på minnena från öns blodiga förflutna och han kommer att göra allt för att förhindra att oskyldigt blod än en gång spills på Dutch Island.

Medelbetyg: 3,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Onda män :
2006-01-10 11:31
Dutch Island, eller Sanctuary som den också kallas, har ett mörkt förflutet. På 1600-talet blev nybyggarna brutalt mördade. Ca 300 år senare upprepas historien, på grund av Moloch och hans anhang. De "onda männen".

Connolly skriver mycket bra, och personskildringarna är ingående. Jag hade dock tyckt mycket bättre om boken om han helt hade slopat alla övernaturliga, spöklika och skräckinjagande element. Inte för att det skrämmer mig ett dugg, jag blir istället uttråkad. Det blir alldeles för overkligt för min smak. En ren och enkel thriller eller deckargåta hade varit nog. Inte en massa beniga och knotiga dödsänglar, mark som rämnar och levande döda. Usch nej!
Betyg 3
2007-09-12 11:31
Jag håller dock inte med föregående talare!
Just de övernaturliga elementen i hans böcker är ju just det som gör hans thrillers så speciella ,och unika !
Här blandas de bra med thrillerns alla vanliga inslag av jakt,spänning ,mord och död . vacker är den också bitvis i sin beskrivning av öns polischef,dena särling med en stor kärlek till ön .

Nej jag rekommenderar den !
Betyg 4
2009-08-11 09:02
En mycket välskriven bok med nästan poetiska undertoner och vackert språk som är typiskt för Connolly.Samtidigt är den våldsam och brutal.
De övernaturliga inslagen mot slutet störde mig faktiskt inte.Helheten är ändå lyckad.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Onda män
Liknande böcker:
Mittvatten
 A. Dahl
Nu dör vi
 S. Flodén
Nu dör vi
 S. Flodén
Livet skiljer oss åt
 H. Mattsson
München
 R. Harris
Hämndens väg
 J. Higgins
En gnista i mörkret
 S. Willingham
Olyckshändelse
 A. Bodelsen
Förloraren tar allt
 K. Genberg