bokrecensioner boktips

Levande och döda i Winsford

Författare: Håkan Nesser
Genre: Roman
Ämnesord: depression, mord, psykologi, natur, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789100134372


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En kväll i november anländer en kvinna till byn Winsford på Exmoor i sydvästra England. Med sin hund bosätter hon sig i ett ensligt beläget hus uppe på heden. Hon använder inte sitt riktiga namn och hennes avsikter med vistelsen är oklara. Hon vandrar bland törnen, dimmor och vildhästar. Hon har bestämt sig för att överleva sin hund.
Hon har ett förflutet och en historia. Vad har hänt med hennes man? Är han i livet? Vem var han egentligen och vad var det som hände i Marocko för trettio år sedan?
Och är det någon som letar efter henne?
Levande och döda i Winsford är en bok om att fly från sitt gamla liv. Om att försöka göra upp. Om att kanske börja om trots att man inte är någon ungdom längre.

Utdrag ur boken:
"Trout Hill", sa han, "ovanför Doone Valley, eller Challacombe, däruppe kan en människa lära sig mycket. Gå vilse på heden, förvisso, men om man inte går vilse kan man inte hitta sig själv."
Medelbetyg: 3,67 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Levande och döda i Winsford :
2013-12-06 17:41
En bra bok av Nesser med väl genomtänkt intrig och upplägg. Det börjar kanske litet segt men det blir mera spännande vartefter berättelsen framskrider med ganska dystra och mörka förtecken. Trots det är det spännande och fängslande,gåtfullt, fina naturbeskrivningar,njutbart språk, svart humor och makabra detaljer som är författarens kännetecken. Alla frågetecken blir inte uträtade (som t.ex. en stalker på heden) men slutet var ändå bra om än inte så överraskande. Njutbar läsning. Ger den en stark fyra.
Betyg 4
2013-12-15 14:41
En psykologisk roman inte en kriminalare. Jag-berättare en känslokall/störd medelålderskvinna. Det hela rinner ut i sanden. Slutar inte med klarhet utan snopenhet för denna läsare. Jag är besviken.
Betyg 3
2014-09-19 19:47
En fantastisk läsupplevelse.
Jag brukar inte läsa så mycket svensk litteratur och har aldrig läst något av Håkan Nesser tidigare. Jag får nog omvärdera svenska författare i allmänhet och Nesser i synnerhet. Det här är riktigt bra.

Det framgår tidigt att Nesser är en skolad berättare. Ordförrådet är både brett och kreativt. Den relativt makliga inledningen kryddas med mystik där vissa detaljer utelämnas för att väcka nyfikenhet. Det fungerar.
Vi får en pusselbit i taget och spänningen stiger sakta men säkert och konsekvent.

Jag uppskattar det långsamma tempot som hela tiden låter historien sätta sig. Det skapar ett djup som motiverar handlingarna. Det är en välsvarvad berättelse som håller läsaren på plats från första till sista sidan.

Jag har aldrig sett en manlig författare skildra en kvinnas person och funderingar på ett mer trovärdigt sätt. En perfekt roman.
Betyg 5
2014-10-26 15:27
Kanske inte min favorit-Nesser. Den börjar bra, spännande intrig och sköna miljöer. Men den blir lite tjatig, tappar tempo och kommer inte riktigt i mål. Språket och berättarkonsten finns ändå där, fyran är ganska nära.
Betyg 3
2016-07-26 09:53
Mycket läsvärd. Stör mig dock på realismen i historien. Kan någon verkligen vara så korkad att man tror sig kunna komma undan när man gjort något sådant som den här kvinnan har gjort?
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Levande och döda i Winsford
Liknande böcker:
En dag i april
 A. Falk
Hämnden är ljuv AB
 J. Jonasson
Snöstorm
 A. Erba
Bungalow
 Å. Edwardson
Lyckligare utan dig
 M. Wester
Som syskon
 N. Klein
Det här är livet
 C. Kjellsson
Sen for jag hem
 K. Smirnoff