bokrecensioner boktips

Syndaflodens år

Originaltitel: The Year of the Flood
Författare: Margaret Atwood
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, krig, religion, framtid, vetenskap
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789113035581


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Adam Ett, den goda ledaren för Guds Trädgårdsmästare - en religion som ägnar sig åt att sammankoppla vetenskap, religion och natur - har under lång tid förebådat en kommande katastrof.

När katastrofen sedan inträffar utplånas nästan allt mänskligt liv. Ren, en ung nattklubbsdansare, och Toby, tidigare medlem av Guds Trädgårdsmästare, hör till dem som finner sig strandsatta i en omgivning som är alltigenom förändrad och där ingen går att lita på.

Syndaflodens år är Margaret Atwoods mäktiga och spännande roman som blivit en stor succé runt om i världen. Den kan läsas som en parallellroman till hennes tidigare Oryx och Crake från 2003. Världen är inte längre sig lik, men med Atwoods otroliga förmåga att skapa trovärdighet i det osannolika formas en genial berättelse som ytterst handlar om människans förhållande till jorden och dess resurser.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Syndaflodens år :
2013-05-17 20:35
Syndaflodens år liknar andra skildringar av Margaret Atwood som handlar om hur människan står för världens förfall. Hon beskriver en värld som trasas samman allt mer ju längre människorna kommer fram i utvecklingen och då utan att ta hänsyn till omvärlden. Visst känner man igen sig och det får en att fundera på om alla vetenskapliga framsteg är värda de negativa effekterna. Av de enda varelserna på jorden är vi de enda som inte bibehåller en balans i naturen, utan låter den exploateras.

Det är en dystopisk skildring (fortsättning på Oryx och Crake), men den depressiva, mörka och tröstlösa känslan som kunde hittas i Oryx och Crake framgår inte lika tydligt. Atwood verkar vilja öppna upp ögonen för vart vi är på väg. Och hon har gått långt från sin debutroman Upp till ytan där hon beskrev människans onda exploaterade natur fram till Syndaflodens år där utrotningen av det mänskliga släktet verkar vara det enda sättet att bibehålla jordens balans.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Syndaflodens år
Liknande böcker:
Andromeda
 T. Bohman
Frankissstein
 J. Winterson
Fartygets ögon
 R. Jocobsen
Vitt hav
 R. Jacobsen,
Elizabeth Finch
 J. Barnes
Atens beskyddare
 C. Iggulden
En gentleman i Moskva
 A. Towles
Flykten
 S. Scarrow