bokrecensioner boktips

Allt ska bli ditt

Författare: Arne Sundelin
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, politik, musik, historia, kultur, poesi
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789150115123


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Bob Dylan är kanske den största rockikonen från sextiotalet. I Arne Sundelins sinnrikt uppbyggda roman skildras Robert Zimmermanns uppväxt i Hibbing, hans tonårstid i Minneapolis till det stora genombrottet i början av sextiotalet. Det är när han kommer till Greenwich Village i New York 1961 och möter den musik som spelas på klubbarna där som han blir musikern Bob Dylan.

Romanen lägger sig nära hans undflyende gestalt och följer hans väg från ikon inom den radikala musikrörelsen till uppmärksammad rockstjärna på väg att förlora sig själv. Under samma tid spottar han ur sig sina mästerliga sånger, "Blowin' in the Wind", "A Hard Rain's a-Gonna Fall" och ”Like a Rolling Stone”.
Efter en motorcykelolycka 1966 försöker den firade sångaren förgäves dra sig undan uppe i bergen i Woodstock där han invaderas av människor som kräver att han ska motsvara den bild av Dylan som de själva har.

Allt ska bli ditt skildrar närgående de första trettio åren i Bob Dylans liv. Men vi möter honom också som åldrad turnerande musiker som ser världen på avstånd.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Allt ska bli ditt :
2023-10-03 06:45
En skönhetsliteratur roman om Bob Dylan. En bok som berättar hur det hade kunnat gå till. Min känsla var att författaren Arne har stora kunskaper om Bob Dylan och har studerat hans liv en bok som innehåller fakta men där författaren använder sin fantasi för att ge mer liv åt huvudpersonen. Historien går lättare in än omxska läsa torr fakta.

Det som jag tyckte var mest intressant var miljöskildring av den tidsera som var Bob Dylans första 30 levnadsår. Rasismen som förekom överallt, brutala människosynen och segrationen . En inblick i den amerikanska livstilen som Bob Dylans låtar handlar om.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Allt ska bli ditt
Liknande böcker:
Min historia
 M. Obama
Friday Night Lights
 H. Bissinger
Sabotören i Auschwitz
 C. Rushton
Steve Jobs : En biografi
 W. Isaacson
Sten Sture den yngre
 L. Ericson Wolke
Gangster Prinsessan
 H. Stommel Olsson