bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
30 Meter Mord
De tre små mästarna
Guds barmhärtighet
Gör mig levande igen
Herrarna i skogen
Hunden
Händelser vid vatten
Knivkastarens kvinna
Menedarna
Mordets praktik
Rövarna i Skuleskogen
Sista rompan
Skraplotter
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGrand final i skojarbranschen

 
Författare: Kerstin Ekman
Genre: Roman
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789100126858
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När den välkända författaren Lillemor Troj en dag finner sig läsa manuset till en roman om sitt eget liv börjar marken gunga under henne. Den är skriven av en kvinna hon känner väl och som vill bli erkänd som författare. De har aldrig blivit vänner men i årtionden varit djupt beroende av varandra.

När man slår igenom litterärt är man en cirkushund som hoppar genom en ring med pappskiva. Hepp! Det vet Lillemor för det är hon som har hoppat. Men hon har hela tiden vetat att en författare är ett dubbelhövdat monster. Nu hotar den andra kvinnan att förgöra den intagande och kloka persona som läsarna tror är Lillemor Troj.

Kerstin Ekmans nya roman är en uppsluppen lek med autofiktionens form och en vass skildring av det litterära livet. Men först och främst är den en berättelse om två mycket olika kvinnor, från femtiotalet och fram till idag, om lögn och sanning, ensamhet och gemenskap.

Lillemor sitter med manuskriptet tryckt mot kroppen och håller händerna över det som om hon skyddade ett foster. Men det är ett huggormsbo hon har vilande mot magen. Paniken stiger inom henne och en lång stund ägnar hon sig åt en plan att ge sig ut i världen och försvinna från landets litterära scen. Att leva långt borta och obemärkt borde vara möjligt med de tillgångar hon har. Hon vill ju kvadda mig tänker hon. Mitt anseende och min berömmelse. Mina läsare som älskar mig. Mig! Faktiskt.

Medelbetyg: 2 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Grand final i skojarbranschen :


okidoki 2012-07-02 16:21
Första delen av romanen överraskade mig med att vara både rolig och vass. Något hände, luften gick ur. När boken sedan äntligen tog slut var jag lättad. Det blev för mycket smågodis och jag tycker att Ekman fegt gömmer sig bakom Babba och Lillemor. Det antyds många sorgligheter i Lillemors privatliv. Är de också Ekmans? Ne,j Autofiktion ger jag inte mycket för. Men första delen var en härlig satir.
Betyg 3

helix 2013-05-13 20:34
En rolig idé som inte riktigt lyckas fånga mitt intresse hela vägen. Men visst - det är tänkvärt. Hur säker kan man var på att den som ger sig ut för att ha åstadkommit något verkligen är den som står bakom? Och hur viktigt är det hur man framstår som egen person?
Romanen har dock inte samma sug som jag blivit van att få från Ekmans penna. Det blir nästan lite tråkigt ibland.
Betyg 3

BlommigaBarbro 2016-12-17 14:03
Ointressant och omständlig. Men så har jag ju heller aldrig förstått mig på storheten hos Kerstin Ekman. Ingenting som åtminstone jag kan rekommendera!
Betyg 1

bonadea 2018-09-02 10:39
Jag blev intresserad av boken efter att ha läst baksidan då såg jag en historia framför mig som kunde vara bra, men språket gjorde boken att det var svårt att komma in i den och stundvis var den tråkig.
Det fanns kapitel som gick lite lättare att läsa men i det stora hela så var det ingen bra bok.
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Grand final i skojarbranschen


  Köp boken som film på cdon: